Camilek89 Napisano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam. Otoż od jakiegoś czasu zawsze po nocy gdy silnik jeszcze nie złapie chociaż troche temp. po wciśnięciu sprzęgła silnik mi gaśnie np jak dojeżdżam do skrzyżowania, a wystarczy że przejadę chociaz kilometr i już jest wszystko ok co nie zmienia faktu że jest to po prostu niebezpiecznea totalnie nie wiem czego to może być przyczyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomik Napisano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 sprawdź tematy, czujnik położenia wału sonda lambda silnik krokowy ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P_r_z_e_m_o Napisano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Czujnik temperatury silnika, sprawdź czy po włączeniu zapłonu kręci się wentylator na chłodnicy, klimatyzacja ma być wyłączona. Jeżeli się kręci wymień czujnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacol_696 Napisano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Kolego,a masz LPG? Jeśli nie to sprawsz jak koledzy mówili czujnik temp. i map sensor.Jest o tym na forum.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camilek89 Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 tak, mam właśnie lpg tylko problem w tym że generalnie tak samo się dzieje na benzynie jak i na lpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacol_696 Napisano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Wiec rano zanim odpalisz auto zdejmnij wtyczke z białego czujnika który znajduje się na obudowie termostatu. Są tam dwa czujniki,brązowy daje sygnał na licznik,a biały ten niżej do kompa-z tego właśnie wypnij wsówke i napisz czy jest poprawa czy nie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Na forum jest dokładnie opisane co trzeba sprawdzić przy takich objawach, np tu: http://megane.com.pl/megane-i-phi-gasnie-p...a%B6nie++zimnym Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts