szakalek Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Od jakiegoś czasu gdy rano odpalam auto, mam problem. Auto odpala bez problemu, ale zaczyna drżyć, dostaje jakieś wibracje, nie jest to bardzo mocne, ale czuć, tylko gdy auto jest na luzie. Po przejechaniu 5-6 km ustają te wibracje. Czy może ktoś tak miał i wie jaka może być tego przyczyna? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opielowski Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Poduszka silnika najprawdopodobniej ta przy rozrządzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 szakalek, Okryj ją bo noce już chłodne są Tak poważnie to dokładnie posprawdzaj WSZYSTKIE poduszki silnika i skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasidlo Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Może mniej pieszczot? (żart) Poważnie - nocki chłodne, to może coś ze świecami żarowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 coś ze świecami żarowymi To miałby spore problemy z odpalaniem a jak wspomniał - Auto odpala bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Poduszka silnika najprawdopodobniej ta przy rozrządzie. Też tak myślę. Poduszka jest olejowa, jak się poduszka rozgrzeje to robi się miękka i lepiej tłumi drgania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakalek Opublikowano 3 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Byłem u mechanika, który twierdzi, że poduszki są dobre, a ja mam nadal problem z autem gdy odpali. Musi się nagrzać do 2 kresek, które wskazują temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rp148 Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 moja meganka ciężko pali na gorącym silniku.jak zimny pali od ręki.dodam że na gorącym przy odpaleniu.mocno drży silnik. mechanik mói że to koło dwumasowe,drygi że to poduchy. komu wierzyć!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Ja bym sprawdził czujnik położenia wału korbowego i rozrządu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rp148 Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy :D mechanik twierdzi że polozenie walu jest ok. komputer nie pokazuje zadnych bledow Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki i 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Sprawdź poduszki pod silnikiem i ustawienie rozrządu - wyprzedzenie wtrysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi