jarbar3 Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Witam W RMII 1.5dci silnik uruchamiałem albo z wciśniętym sprzęgłem albo hamulcem. Teraz zapala tylko przy wciśniętym sprzęgle natomiast przy próbie uruchomienia z wciśniętym hamulcem następuje odblokowanie kierownicy, włączają się kontrolki(jak do uruchomienia) natomiast potem gasną i pozostaje jedynie zapalona kontrolka akumulatora, uruchomić można tylko poprzez wcisnięcie sprzęgła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Wymień akumulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarbar3 Opublikowano 22 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Gdyby padała bateria to bym raczej nie uruchomił nawet ze sprzęgłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Wiesz, nie bardzo doczytałem, ale dziwię się. Mnie uczono, że przy uruchomieniu samochodu zawsze trzeba nacisnąć sprzęgło. W silnikach z wtryskiem nie należy przy uruchomieniu naciskać pedału gazu. Obie nogi masz wolne, więc co za problem nacisnąć jednocześnie i sprzęgło i hamulec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarbar3 Opublikowano 22 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Powiedzmy inaczej. Auto jest na kartę i uruchamianie silnika może być przeprowadzone albo z wciśniętym sprzęgłem albo z hamulcem albo z wciśniętym sprzęgłem i hamulcem. To o czym piszesz to prawda ale pytanie raczej skonstruowane jest dlaczego przestało działać uruchamianie silnika z wciśniętym hamulcem być może ktoś się z tym spotkał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 jarbar3, rozumiem, że gdy chcesz uruchomić przy wciśniętym hamulcu(bez sprzęgła), auto jest na luzie, nie na biegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarbar3 Opublikowano 22 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Zgadza się jest na luzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 :shock: mówiąc szczerze nie spotkałem się z takim zachowaniem. Spróbuj zresetować komputer, może pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit27 Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Jak dla mnie to reakcja jest prawidłowa, przy wcisniętym hamulcu nacisnięcie start powoduje tylko włączenie elektryki i odblokowanie kierownicy, a przycisniecie start ze sprzęgłem zapala samochód, przynajmniej ja tak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarbar3 Opublikowano 22 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Zgadza się Pit27 u mojego ojca jest tak jak piszesz w jego RMII...natomiast u mnie funkcja z hamulcem działa na milion %. Tym autem jezdzi praktycznie tylko moja zona bo ja mam na taki "zwykły kluczyk" i nie wierzę żeby przez ponad 2 lata użytkowania nie spostrzegła się ze wciska i hamulec i sprzęgło....ba nawet była przekonana że odpala tylko z hamulcem...dopiero jak powiedziałem jej żeby wcisnęła sprzęgło to zapytała się czy tak można?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Panowie, przycisk start: ze sprzęgłem-uruchamia silnik zawsze z hamulcem- na biegu włączenie elektroniki// na luzie uruchomienie silnika z hamulcem i sprzęgłem uruchomienie silnika zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarbar3 Opublikowano 22 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Czyli jednak wychodzi że coś jest nie tak... trzeba będzie albo go podpiąć pod jakiś tester albo odłączyć baterię, albo dać sobie spokój jak z hands free :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 jarbar3, coś jest nie tak :-/ , spróbuj z baterią, to nic nie kosztuje ;-) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarbar3 Opublikowano 22 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 na wyświetlaczu pojawia sie komunikat "wybierz położenie neutralne(luz)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimrod32 Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 może gdy przyciskałeś hamulec do odpalania auta zawsze było na luzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi