Zerg Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Witam, mam pytanko jak ustawić trasę przez więcej niż 1 punkt przez ? Np jak jadę nad morze to chciałbym postawić na trasie kilka punktów przez które chcę przejechać. W carminat tomtom potrafię ustawić tylko 1 taki punkt a jak próbuję dać inny to navi pyta czy zastąpić poprzedni. Jest to jakoś do zrobienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Mam Mantę, a na niej TomToma i rzeczywiście można ustawić tylko jeden "punkt przez". Nie sądzę, żeby Twój program zachowywał się inaczej. Z ciekawości w Auto Mapie ustawiłem 2 "punkty przez" i program wyliczył najbardziej optymalną trasę. Więcej nie próbowałem ale z tego co pamiętam dla AM można wybrać więcej "punktów przez". Proponuję zadać to pytanie na http://www.my-navia.pl/ tam powinieneś znaleźć odpowiedź albo ktoś podpowie jak to zrobić. Ja na TomTomie niewiele się znam, więc nie wszystko wiem o tym programie. Dla jasności navi jest navi jakkolwiek by się nazywało urządzenie. Program i jego znajomość jest ważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 P_r_z_e_m_o, niestety tak jak piszesz "Tomek" ma ten feler, że tylko jeden punkt VIA przyjmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 gojgien, tak przypuszczałem, ale nie wiedziałem czy ja czegoś nie robię źle. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zerg Opublikowano 29 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Dzięki... Sam jeszcze tego nie sprawdziłem ale poczytałem że w innych Tomach jest coś takiego jak "planowanie trasy" i tam można ustawić sporo pkt. Moze ciut dłużej to trwa... no i pytanie po co takie 2 opcje planowania osobno a wyznaczania trasy osobno :) Mam nadzieje że jednak taka opcja jest bo jak nie to ta navigacja to kiła i mogiła :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Zerg, nie wiem jak to współgra z nawigacją w Megi ale "Tomek" planowanie trasy ma po to, by trasę zapisać do pliku pamięci i później ją odtworzyć w czasie potrzeby. Na swojej nawigacji (MapaMap) często tak sobie trasę planuję w domu przed wyjazdem, wyznaczając punkty pośrednie, a wczytuję dopiero przed rozpoczęciem jazdy. (na tej podstawie sądzę, że TomTom też tak ma) Drugi sposób wyznaczania, tzw. znajdź i jedź, jest potrzebne w przypadku wyznaczania celu przed samą podróżą, bez zapisywania. Jak złapie fixa i ustali trasę jest gotowy do nawigowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi