krzysiek79 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 coprawda od innego sprzedawcy ale taki zestaw http://www.allegro.pl/item613882038_czujni..._lcd_rd058.html polecam [ Dodano: 2009-04-20, 22:21 ] co do wysokosci montazu jak bedzie za nisko to zacznie pikac jak "zobaczy" kraweznik lub wysoka trawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Witam, Jak wygląda sprawa montażu czujników cofania w przypadku gdy mamy zamontowany hak holowniczy? Słyszałem o jakiś czujnikach z pamięcią... Możecie podrzucić jakiegoś linka? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 krzysiek79, możesz zrobić jakąś fotkę jak wygląda ten ekranik już w aucie na desce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fulcrum Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 W zestawach Valeo są takie z pamięcią i nie głupieją jak jest hak holowniczy http://www.valeoservice.com/html/poland/pl...364582B65709C4C zestaw nr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristof67 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 U mnie wygląda to tak : Zero problemów z montażem . Satysfakcja gwarantowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek79 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 proze bardzo wyswietlacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 ehhh spore :/ Ja chyba bym się decydował na coś mniejszego. Może nawet dwa osobne zestawy, lekko przerobić "pokazywacze". Tylny wystarczy, że pika, a na przod wystarczy, że pokazuje, bo jakby miał mi pikać np w korku cały czas... Zamordowałbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Szczerze mówiąc, to te Valeo, wygląda jak najtańsza chińszczyzna. Myślałem, że będzie coś dedykowanego pod model auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Jutro zamieszczę zdjęcie jak ja zamontowałem wyświetlacz od czujników cofania - moim zdaniem jedyne rozsądne rozwiązanie - ponieważ na górze deski rozdzielczej przy podszybiu wygląda beznadziejnie i na dodatek odbija się w szybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek79 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 DrNO, pikanie mozna wyłaczyc a co do przednich sensorów to jeszcze mi nie gdy nie zapikały w korku ( no moze ze dwa razy) jedyny problem to jak pada deszcz lub snieg i jedziesz za autkiem co chlapie wtedy moze zapiszczec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 krzysiek79, podłącz zasilanie przednich czujników do świateł stopu, wtedy są zasilane tylko w momencie hamowania, a zazwyczaj jak parkujesz przodem to masz nogę na hamulcu. Już świeci choć jeszcze nie hamuje. Unikniesz piszczenia w czasie jazdy od rozbryzgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Ja zamontowałem swoje. Działają ale z lekkim opóźnieniem, tzn. pisk z głośniczka pojawia się po jakiejś 0.5 sek. zwłoki. A żeby urealnić bardziej to nie moge cofać szybko bo nie zdąże zareagować, cofania na pół-sprzęgle oczywiście czujniki działają prawidłowo i wszystko jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 A ja sie na krzepice nie wyrobię jednak.... Kratki próbuję skończyć... dziś chciałem oddać do lakiernika, ale nie wiem czy się uda :/ Co do czujników ja się chyba już na 100% zdecydowałem, na dwa zestawy, maly wyswietlacz diodowy + 4 czujki. Tył wiadomo, światło cofania, 4 czujki i pikaczka, nie jestem pewien, czy montować "wyświetlacz" na widoku... Front, wykorzystam dwie czujki, dwie zostaną jako zapasy (tak na wszelki...), wyswietlacz z wyłączonym, może nawet na stałe, pikaczem, podpięte do postojówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 A ja widziałem kiedyś na aledrogo zestaw w którym czujniki przednie były aktywne kilkanaście sekund po wyłączeniu wstecznego. To jest IMO najlepsze rozwiązanie. Nie pamiętam niestety o to za firma była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Możliwe że w zderzaczku sązaznaczone miejsca montażu, na bank tak jest z miejscami pod spryskiwacze xenonów! Moim zdaniem najlepsze rozwiązanie przednich czujek to ich włącznik np. koło regulacji świateł jak to w serii jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi