kawa7777 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 czy w dokumentacji renault megane 3 istnieje twór zwany książką serwisową / książką przeglądów/??? nie wiem, albo serwis zatracił przy wizycie, albo nie występuje w książce obsługi znalazłem tylko przegląd lakierniczy zanim ich znów odwiedze, proszę o odpowiedź ;-) dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 istnieje ja oprócz instrukcji obsługi dostałem książkę przeglądów w której są miejsca na pieczątki potwierdzające przegląd i informacje co kiedy wymienić swoja drogą teraz może nie dają przy odbiorze samochodu takiej książki (czyt. ekologia) :P mam samochód z początku 2009 roku :-P przenieś post do działu ogólne bo zaraz i tak moder go usunie :P Jeszcze przed przeniesieniem moder powywalał z Twojego, niepotrzebne podwójne Entery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawa7777 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 dzięki [ Dodano: 2011-01-23, 21:27 ] dostałem tylko kartke ze specyfikacją auta i opisem kiedy mam dokonać przeglądów, czy to teraz takie standardy??? auto z listopada 2010 [ Dodano: 2011-01-23, 23:01 ] prosze, żeby jeszcze ktoś potwierdził jak to jest z tą książką, byłem na godzine w serwisie i zabijcie, nie wiem czy była :-? [ Dodano: 2011-01-24, 19:09 ] SUPER KOLEŻEŃSKIE FORUM - 97 otworzeń jedna odpowiedź, żadnego potwierdzenia, dziwne :cry: :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 SUPER KOLEŻEŃSKIE FORUM - 97 otworzeń jedna odpowiedź, żadnego potwierdzenia, dziwne :cry: :roll: A co myślisz że każdy ma nową megankę? Książka przeglądów powinna być i tyle. Bo gdzie będą wstemplowywać przeglądy jak jej nie masz. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogitor Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Nie będą "wstęplowywać". Wpiszą w swój komputer i każdy serwis Renault w Europie wie co i gdzie było robione. Możesz więc robić przeglądy wszędzie i nie musisz pamiętać o książce serwisowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavvel Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 W moim przypadku w instrukcji obsługi jest część na pieczątki serwisu (innymi słowy na przeglądy ). Auto z grudnia 2010. P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 ja tez nie mam ksiazki przegladow tylko jedna osobna kartke z informacją co kiedy/co ile km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavvel Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Taką kartkę też mam P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klarabuch Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Nie ma czegoś takiego jak papierowa książeczka! Za dużo cwaniaków robiło przekręty, dlatego teraz jest tylko elektroniczna w głównym systemie reno. Jeśli chcesz to może poprosić o wydruk przeglądów (jeśli miałeś już jakieś). Ja czekam na papierowe potwierdzenie przedłużenia gwarancji na 4 lata i czekam tak już dwa miesiące. Podobno dopiero drukują :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 klarabuch jesteś w błędzie a to to co ?? ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Bogitor, to chyba nowośc dla megi III. Ja ze swoja dwójką jak była kwestia partycypacji RP w naprawie w zębach musiałem targać ksiązke do ASO bo widzą tylko swoje przeglądy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 mi jeśli chodzi o megane III jak dałem im książeczkę.. to powiedzieli 'po co' ... weźmie kluczyk i wszystko wie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawa7777 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 aston, w tej sytuacji nie powinieneś brać tego do siebie DZIĘKI ZA ODPOWIEDZI na marginesie - dziś w serwisie dostałem info, że książki nie mają obowiązku wydawać wraz z autem, natomiast, jeśli uważam, ze jest mi potrzeba dostane ją na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgold Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Ja do nowej Megi III też nie dostałem. Przeglądy są zapisywane w bazie Renault i dostęp do tej informacji ma każdy serwis. Dodatkowo część informacji przechowywana jest na karcie. Zapytam z ciekawości swojego handlowca czy może mi wydać taka papierową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 aston, w tej sytuacji nie powinieneś brać tego do siebie Nie brałem tego do siebie Przeglądy są zapisywane w bazie Renault i dostęp do tej informacji ma każdy serwis. Raczej z tym stwierdzeniem się nie zgodzę. Moja meganka była serwisowana w 2 stacjach ASO (Zgierz i Kutno) i tylko mieli w Zgierzu jej przeglądy jakie miała wykonane u nich. :-/ I zawsze mogą pomieszać w bazie danych i znikną przeglądy jakie były wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi