P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 czytałem o tym, można niby wysłać dane z naklejki radia do gościa i on odsyła kod, ale pytanie jak to radio wyjąć... ??? Wokół radia widać 4 cieńkie otwory... czym i jak wyjąć to radio ??? Poczytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesik1 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 A jaki jest na to sposób aby wymienić akumulator na nowy ale cały czas podtrzymując prąd aby radio się nie rozkodowało i cała reszta... ??? Ja zrobiłbym tak: trzeba mieć 2 zastawy kabli, pierwszy podpinasz pod klemy i nowy aku, odłączasz i wyjmujesz stary aku, masz dwa aku na ziemi - drugim zestawem kabli spinasz stary aku i klemy i wtedy możesz odłączyć nowy i go zamontować. Pozdro Grzegorz Tak w ogóle to witam wszystkich na forum, jestem nowym posiadaczem Megane II PhI, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 trzeba mieć 2 zastawy kabli, pierwszy podpinasz pod klemy i nowy aku, odłączasz i wyjmujesz stary aku, masz dwa aku na ziemi - drugim zestawem kabli spinasz stary aku i klemy i wtedy możesz odłączyć nowy i go zamontować. A po co sobie komplikować życie. Wystarczy jeden komplet przewodów. Do nowego akumulatora podłączamy przewody najlepsza będzie linka 1,5-2,5mm2, a potem do klem instalacji. Odpinamy wtedy klemy ze starego akumulatora. Wyjmujemy stary z auta. Wkładamy nowy i podłączamy klemy. Uważamy cały czas zabawy z akumulatorami aby nie zrobić wielkiego bummm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Tydzień temu zauważyłem, że wskazania komputera się zresetowały, drugi raz się to stało w sobotę. Trochę się tym zmartwiłem, bo już się rozszerzona gwarancja na auto skończyła i pomyślałem: "zaczyna się". Wczoraj jak jechałem z właścicielką auta to wziąłem ja na spytki jak się auto zachowywało w sobotę rano podczas rozruchu, czy piszczało itp. "Nie, wszystko było w porządku, a dlaczego pytasz?" "Bo liczniki się zresetowały" "Aha; to jak już będziesz w tym grzebał to sprawdź spryskiwacz, bo zarówno tydzień temu jak i wczoraj naciskałam na te guziki przy wycieraczkach i nic z tyłu nie leciało" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafoooo Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Miałem to samo, przy każdym rozruchu silnika,reset licznika. Nawet cały licznik rozebrałem żeby zobaczyć co się tam dzieje, porobiłem foto i poskładałem bo nic nie znalazłem. A okazało się że winowajcą był słaby akumulator, wymiana na nowy załatwiła sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 To może wyjaśnię, że w moim przypadku winowajcą była nieznajomość instrukcji obsługi pojazdu, gdyż operetorka pojazdu naciskała guziczki od komputera myśląc, że uruchomi spryskiwacz z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafoooo Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Aaaa... zajażyłem, haha, po przeczytaniu drugi raz twojego pierwszego posta, dobre ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guziec_89 Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 (edytowane) Witam wszystkich, od paru dni męczę się z resetowaniem się licznika kilometrów i spalania, oraz godziny zegara (przy każdorazowym włączeniu radia muszę wpisywać kod) w moim Renault Megane II 1,6 16V 2004r. Reset następuje po około 4 minutach od wyłączenia silnika, wystarczy, ze włączę zapłon i już wszystko jest wykasowane. Czynności jakie podjąłem to: - naładowanie akumulatora na prostowniku (aku z 2014r.) - przeczyszczenie klem na akumulatorze - demontaż zegarów i psiknięcie w złącze kontaktem Tryb testowy nie wykazuje błędów, wilgoci w aucie nie znalazłem, odpala bez problemu (jest po regeneracji rozrusznika ponieważ się zepsuł i palił bezpiecznik). Ostatecznie kupię gdzieś na aukcji używane zegary jeśli jest to wina płytki znajdującej się w środku - pytanie tylko czy ogólny licznik kilometrów nie zostanie podmieniony? Bardzo proszę o pomoc ponieważ wyczerpałem wszystkie opcje jakie tylko znalazłem na tym forum. Aktualizacja: PROBLEM ROZWIĄZANY! Sprawdźcie bezpiecznik w kabinie opisany jako L (środkowa kolumna, 4-ty od dołu). Bezpiecznik 20A, w moim przypadku po akcji mechanika, który naprawiał rozrusznik - wyparował. Włożyłem nowy i działa ;) Edytowane 27 Listopada 2018 przez Guziec_89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi