Anu Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Witam, gdy kupowałem samochód Renault Megane III pod koniec zeszłego roku, powiedziano mi, że po 3 tys. km. mozna przyjechać na zalecana wymiane oleju silnikowego, dzwoniłem do nich dzisiaj zapytać się o koszty, Pan wypytał się o jaki samochód i silnik chodzi i powiedział, że cena takiej usługi to 352 zł. A moje pytanie do Was, czy takie coś się opłaca i jakie z tego są korzyści? Czy taki olej zanieczyszcza się/zużywa w wyniku "docierania się" silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Tak jęli samochód jest fabrycznie nowy, silnik się dociera i olej się zanieczyszcza. 350zł to niby nie jest duża kasa, ale warto, bo w razie czego nie tracisz tzw. gwarancji. A jak wymienisz u kogoś innego, mogą odmówić naprawy gwarancyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 http://megane.com.pl/megane-iii-phi-pierws...ight=docieranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 warto, bo w razie czego nie tracisz tzw. gwarancji. Pierwszy przegląd i wymiana oleju jest po 30 tys. km. Jak ktoś sobie wcześniej wymieni olej, to gwarancji nie traci A jak wymienisz u kogoś innego, mogą odmówić naprawy gwarancyjnej. Ciekawe jak w ASO poznają że był zmieniany olej przez kogoś innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 W bardzo prosty sposób. Np po filtrze oleju, po korku spustowym oleju (są zaznaczane w jakiej pozycji były zamontowane, przynajmniej ja się z tym spotkałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi