Preacher Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 (edytowane) Witam zauważyłem ostanio, że po zgaszeniu scenica nie pojawia się komunikat i sygnał dźwiękowy "remove card" który to zawsze się pojawiał jak karte miałem wsadzoną do czytnika, czy oznacza to uszkodzenie kieszeni na karte czy też może przez przypadek wyłączyłem to sobie jakoś. Problem błahy ale już kilka razy zostawiłem kartę w aucie. Dzisiaj sprawdziłem czytnik - działa, na drugiej karcie pojawia się komunikat, więc może jakoś rozkodowałem kartę, że czytnik jej nie widzi? pomimo, że reszta funkcji z karty działa normalnie Dziękuję, za obszerne wypowiedzi, już wiem co było przyczyną usterki, i nie był to bynajmniej czytnik Edytowane 27 Czerwca 2011 przez Preacher 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugene Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Odkopuję. Nie znalazłem nigdzie wyjaśnienia mojego problemu, więc piszę w podobnym temacie. Jaki komunikat powinien się wyświetlać po zgaszeniu silnika i wyjęciu karty, ale bez otwierania drzwi ?? Moje maleństwo prosi o włożenie karty dopiero po otwarciu drzwi. Dopóki tego nie zrobię wyświetla komunikat hamulec+start bez karty w czytniku. Co jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Jaki komunikat powinien się wyświetlać po zgaszeniu silnika i wyjęciu karty, ale bez otwierania drzwi Nie ma potrzeby wyświetlania komunikatu. A to co wyświetla, to instrukcja do ponownego zapalenia auta. Przy HF to wystarczy, jeśli HF nie posiadasz, to przy próbie uruchomienia upomni się o kartę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugene Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Dziękuję bardzo. Przejrzałem serwisówkę i faktycznie masz rację co do komunikatu hamulec+start - "blokada rozruchu działa, karta nie została rozpoznana". Nie mam HF i upomina się o kartę. Poznaję dopiero wszystkie zwyczaje Megi, więc wolałem się upewnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi