kanar666 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 ledy nie całkiem się wygaszały (żarzyły się) Ja zauważyłem to tylko jak je montowałem a tak to nie widzę żeby nie gasły do końca :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simong Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 wiecą do dziś Soczewka jest dość spora więc światło jest dość mocne. Jeszcze nie zdarzyło mi się aby ktoś mrugał mi sygnalizując, że jadę bez świateł. A z wcześniejszymi ledami zdarzały się takie sytuacje. Obecnie jest dużo większy wybór tego typu żarówek http://sklep.motohid.../c/LED-Cree/107 Ja "skazany" byłem niejako na żarówkę w czerwonej obudowie i musiałem ją malować bo czerwony kolor odbijał się w kloszu reflektora teraz do wyboru jest wersja silver, black z ledami po boku itp. jak kolego z tymi żarówkami Cree?? dalej zadowolony? możesz udostepnic jakieś foty w dzień ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antuan Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Ja kupiłem żarówki na www.sklep.ledsgroup.pl i musze przyznać że żarowki spisują się całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 a w jakim dziale mają tam żarówki do samochodów? Bo nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu105 Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 ebay.de http://stores.ebay.de/ledversand24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Kupiłem właśnie TAKIE. Po lewej stronie diodowa, po prawej standardowa żarówka. Zdjęcia w załączniku. Ciekawe tylko jaka będzie ich żywotność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 a możesz wrzucić jakies fotki robione za dnia przy dobrej pogodzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 W słońcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 zamiennikiem dla 21w moze byc tylko cos oparte na CREE np takie jak kolega WilmeN zamontowal Niebawem też takie zaloże tyle z niebieskim radiatorem, cena w tym sklepie spora, potestuje również HIDy pasujące do MIII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazz Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 W słońcu Zdjęcie fatalne - raczej "pod słońce" szkoda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lec Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 (edytowane) zamiennikiem dla 21w moze byc tylko cos oparte na CREE np takie jak kolega WilmeN zamontowal nie tylko :( mixy Cree, Cree + PowerLED, SMD (ale Samsunga).... podstawą jest aby żarowka dawała swiatło również na odbłyśnik. Dziwię się, że kolega który kupił żarówkę 24mm Cree swiecącą tylko do przodu na DRL jest zadowolony - ja bym nie był. Żarówka świeci punktowo jak latarka i wręcz w opisie podajemy że żarówka raczej jest stworzona do świateł wstecznych niż do DRL (gdzie może wystąpic jeszcze problem z temperaturą gdyż żarówki do DRL z cree są robione na Q3 a nie na Q5 jak ta wspomniana). Zdecydowania odradzam wszelkiego rodzaju choinki lutowane z SMD - jak juz wcześniej wspomniano pali się to to i już nie mowiąc że żaróweczki z "nastu" ledami, są za słabe (wyjątkiem sa ultra mocne samsunga) Tak wogóle to witam wszystkich - motohid to moje dziecko :) Jeśli są pytania, to chętnie doradze , dopowiem i wyjaśnie - bynajmniej nie po to aby napędzać sobie sprzedaż - może być na przykladzie żarówek od kogoś innnego. Dużo osob z megankami czy scenikami się u nas pojawia, więc to była kwestia czasu aż tu trafię :) pozdr Edytowane 10 Listopada 2012 przez lec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 (edytowane) Więc tak jak mówisz samo CREE w dużym radiatorze świeci na wporost, więc idelane rozwiązanie to cree + lepsze SMD na boki aby odbłyśnik sie nie nudził. Z racji że za komplet tych CREE zaplacilem 30zł włozylem je jako wsteczne. Daja niezłą mozajke przy cofaniu (w swiatlach GRAND TOURA) ale jest jaśniej:) Nadal szukam takiej żarowki na dzienne która ma dobre chlodzenie i dobre SMD na boki, chinczycy mają pełną palete wyboru tylko nie będe zamawiał każdej po kolei :( Edytowane 13 Listopada 2012 przez Tytan555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokon4 Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Witam, Chciałbym odświeżyć ten temat - przymierzam się do zakupu zamienników LED zamiast P21W w światłach do jazdy dziennej. Napiszcie, proszę co obecnie można fajnego trafić na rynku. Jeżeli macie zastosowane u siebie w aucie takie rozwiązanie to podzielcie się opiniami (ceny, parametry,jakość,żywotność,barwa światła,itd). Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Także jestem zainteresowany opiniami na temat ledów do jazdy dziennej zamiast standardowych zarówek. Przede wszystkim jak z żywotnością. Aktualnie wiem, że na aktualnych zrobiłem na pewno 12k km. Co do pozostałcych 26k km nie wiem czy były wymieniane czy nie. Po przejrzeniu różnych ofert bardzo rzuca się w oczy spora rozbieżność cenowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Ja mam takie http://sklep.motohid.pl/pl/p/BA15s-1156-12xSMD-Samsung-12W-biala-4700k/495 Dają bardzo białe światło. Co do trwałości się nie wypowiem bo mam je od kilku dni ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi