Piteryn1988 Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 A ktoś znalazł może rozwiązanie na problem: Między halogenami jest u mnie 83 cm i nie bardzo idzie tam wcisnąć nawet lampy dzienne o szerokości 15 cm bo zawsze będzie brakować te 7 cm do przepisowych 60 cm. Jak wy sobie z tym poradziliście bo zależy mi równie mocno na halogenach jak i dziennych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 tutaj jest 60 centymetrów Dołączona grafika dzienne 16diodowe pasują jak z fabryki, większe montowane w ten sposób nie spełniają norm narzuconych ustawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteryn1988 Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 A powiedz mi jakiej firmy kupowałeś te dzienne? Może jakiś link? Widzę, że montowałeś je w Megane II Ph II a czasami PH I nie ma mniejszego rozstawu w tej dolnej kratce miedzy halogenami? Ile wynosi w PH II odstep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek126 Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 A ktoś znalazł może rozwiązanie na problem: Między halogenami jest u mnie 83 cm i nie bardzo idzie tam wcisnąć nawet lampy dzienne o szerokości 15 cm bo zawsze będzie brakować te 7 cm do przepisowych 60 cm. Jak wy sobie z tym poradziliście bo zależy mi równie mocno na halogenach jak i dziennych... kolego jak to ktoś kiedyś powiedział albo rybki albo akwarium, powiem tak jeżeli chcesz zamontować diodowe o szer 15cm to bez wycinania w zderzaku się nie obejdzie, dezeli zależy ci na halogenach.a powiem tak jak wracałem znad morza to zatrzymała mnie policja do zwykłej kontroli dokumentów, i praktycznie na do widzenia zapytali mnie czy wymiary są zachowane i dla potwierdzenia moich słów wzięli się za mierzenie,i co kopara im opadła i poźniej usłyszałem "to nic szerokie drogi i ostrożnie bo do domu daleko " dla tych wszystkich co chcą zamontować sobie ledy montujcie zachowując wymiary bo inaczej szkoda czasu i pieniędzy na mandaty, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 A ktoś znalazł może rozwiązanie na problem: Między halogenami jest u mnie 83 cm i nie bardzo idzie tam wcisnąć nawet lampy dzienne o szerokości 15 cm bo zawsze będzie brakować te 7 cm do przepisowych 60 cm. Jak wy sobie z tym poradziliście bo zależy mi równie mocno na halogenach jak i dziennych... Ja znalazłem. Zobacz ostatni post na 14 stronie niniejszego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coachu Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 (edytowane) Witam. Czy ktoś z forumowiczów zakładał już do swojej Meganki światłą do jazdy dziennej Led? Chodzi mi o proste zestawy Philips lub oparte na ledach osram? Jak je montowaliście? Czy ktoś montował okrągłe w miejsce przeciwmgielnych? Skąd braliście napięcie po stacyjce ( chodzi o te Osram ) w Philipsach wystarczy napięcie z aku. scaliłem z już istniejącym tematem. Przeczytaj wcześniejsze posty. Edytowane 30 Lipca 2011 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 U siebie chciałem zrobić tak jak jest w Skodach czyli światła byłyby na halogenach przeciwmgielnych z zrobieniem instalacji nie było by problemu, ale jest inny problem co o tym myślą polskie chore przepisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Skody mają w jednej obudowie 2 odbłyśniki, na dzienne i na przeciwmgłowe, dlatego tam wszystko jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Nie wszystkie tylko w Superb a w Octaviach i Fabiach tego nie ma:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Sprawa jest prosta, jeśli lampa jest homologowana jako przeciwmgielna to nie może służyć jako dzienna. Co najwyżej możesz pokombinować nad lampami, o których było pisane wcześniej, tylko one są okrągłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 (edytowane) Merkaba mylisz się, są dwa odbłyśniki i dobrze to widać (na zdjęciu przeciwmgielne z dziennymi od Octavii II). Edytowane 2 Sierpnia 2011 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matias Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Widzę że temat regulatora świateł dziennych SD-2 już zanikł , dlatego chce go odświeżyć gdyż zakupiłem go na Allegro i moje pytanie czy osoby które to zamontowały dalej są zadowolone z tego patentu , czy mają lub miały jakieś problemy. Ja chce to zamontować do megane II ph I z ksenonami i automatyczną regulacją świateł. Wiem że sposób podłączenia jest na początku tematu ale jeśli ktoś ma jakieś sugestie lub uwagi chętnie skorzystam. oto link do aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=1756502197&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Ja korzystam już ponad rok czasu, żadnych problemów nie miałem, co więcej przez ten okres czasu nie wymieniałem żarówek od świateł mijania. Mam troszke inną obudowę sterownika ale naklejka identyczna więc podejrzewam ze jest to to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matias Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 rav85 Właśnie dzwoniłem do gościa z allegro i jest to nowszy model i mniejszy i posiada 5 kabli a nie 6 jak starszy (brak różowego) Czy ktoś już montował ten nowszy model i czy zasada jest taka sama . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Mnie ciekawi jak Ty to chcesz założyć do ksenonów, przetwornica albo w ogóle nie zaskoczy albo będzie działać w bliżej nie określony sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi