Woytus Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Jeśli sznurek nabierze wody na pęcznieje. To masz tu dodatkową pomoc odnośnie wycieraczek. Wycieraczki_scenicIII.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Wygląda na to że odpływy z podszybia są za silniczkami wycieraczek.A jeżeli chodzi o odpływ skroplin to wygląda że jest tak jak mówisz wężyk jest wpięty od spodu obudowy nagrzewnicy i biegnie w okolice nóg kierowcy i składa się z dwóch części. Dołączam zdjęcia poglądowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Profit Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Nel - kawał dobrej roboty odwaliłeś ;) :D W sumie to aż mi głupio , że przez mój problem całe auto wybebeszyłeś ;) Jeszcze raz wielkie dzięki. A na poważnie to naprawdę się przysłużyłeś. Teraz wiem gdzie szukać poszczególnych elementów. Tak jak wcześniej pisałem , domyślałem się że otwory spustowe są za silniczkami do wycieraczek. Jutro zrobię mały test. Wezmę ciepłej wody i naleję delikatnie na podszybie w okolicę silnika od wycieraczek i sprawdzę , czy woda w miarę swobodnie zlatuje pod autem. Raczej powątpiewam aby taka dzióra się tak szybko zapchała ale wiadomo wszystko w naturze może się zdarzyć. Osobiście to obstawiam tą rurkę od skroplin z parownika szczególnie teraz widzę jaka ona jest zakręcona. Może gdzieś zrobił się korek lodowy w środku albo na zagięciu się gdzieś przytkała lub po prostu gdzieś przygniciona jest przez wadliwy montaż. Poza tym taki element powinien chyba być raczej zrobiony względnie prosto i z jednego kawałka a nie z kilku części. To zwiększa prawdopodobieństwo awarii. Dodano: 20 sty 2013 - 21:14 PS. Nel - teraz dopiero zerknąłem , że Ty z Wrocka jesteś. Ale czy czasem nie z okolic Portu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 To zwiększa prawdopodobieństwo awarii. ... i pewnego z tej przyczyny napływu kasy dla serwisów i producenta...... Oni też chcą mieć na chlebek i coś do chlebka, dlatego mniej trwałe i bardziej zawiłe maszyny na rynek wypuszczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Profit Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 dlatego zawziołem się jak diabli i jak to wybebeszę i sprawdzę w czym rzecz to taką innowację wprowadzę , że przed ujawnieniem na forum opatentować pojadę swoją przeróbkę :D A tak serio to zastanawiam się czy nie uciąć tej rurki od skroplin i puścić z jednego kawałka wężyka? Jak robić to na całego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Ze zdjęcia i trochę intuicji wydaje mi się że w tym połączeniu na rurce odpływu skroplin jest jakiś zaworek zwrotny (w megi II mamy gumową klapkę)Jeżeli chodzi o odpływ z podszybia to ze zdjęć wygląda że ten odpływ może wychodzić do nadkola ,proponuję zdjąć tą plastikową cześć nadkola od strony kabiny czy nie ma tam końcówki tej rurki odpływowej i wyczyścić od drugiej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Profit Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Dzięki , tak zrobię jutro. Dodano: 05 lut 2013 - 17:20 Witam , pomyliłem tematy ale tutaj podaję linka odnoście zapchanych odpływów. Zobaczymy na ile wystarczy takie " odmulanie". Na razie mam spokój. :D http://megane.com.pl/topic/31656-scenic-iii-parowanie-szyb/page__pid__337854__st__32#entry337854 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi