zibi1001 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zadzwoniłem do innego serwisu i żeczywiście gwarancja obowiązuje, ale jeśli auto było naprawiane w warsztatach innych niż serwis mogą odmówić naprawy. Zapraponoali mi na poczatek mały przegląd za 90 zł jeśli wymienię olej, ale mam przejechane dopiero 6 tys km, a samochód ma 1 rok, a wymiana powinna być po 30 tys km lub 2 latach. A jak spytałem się co z tymi obrotami to podobno normalne, ale mam jeszcze megi II 1,6 i wtym samochodzie nie ma problemu z bujaniem obrotami na pracującej klimie. Chyba skorzystam z usług elektryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 (edytowane) Podjedź do tego ASO, skoro jeszcze auto nie miało prawa być na przeglądzie, to jest wszystko OK. Edytowane 18 Sierpnia 2011 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 A tak w ogóle wyczyścił bym przepustnice bo chyba tam jest problem? Kolega P_r_z_e_m_o ma rację. U mnie w Megi III 1.6 16V były następujące problemy. Po załączeniu klimatyzacji obroty silnika spadały poniżej 800 i tak sobie falowały na luzie. Z czasem było coraz gorzej. Dochodziło do tego że w czasie upałów unikałem na zimnym silniku wlączania klimy , bo na po dojechaniu do świateł silnik gasł Tak dokulałem się do przeglądu na 60k km i wspomniałem o tym w ASO. Oczywiście diagnoza i dzwonią do mnie że spróbują przeczyścić przepustnice. Koszt wymontowania i zamontowania oraz czyszczenia przepustnicy to około 200,00 PLN netto. No i teraz jestem znowu szczęśliwym posiadaczem Megii, bo moje jak na razie jedyne problemy znikły. Wyczyść przepustnice. Jak nie pomoże to będziemy myśleć dalej… Moje autko również kupiłem z 2 ręki i po wypadku a gwarancja była zachowana. No z ta różnicą że moje było z polskiego salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteszti Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Jak najbardziej GWARANCJA, jest na tę usterkę ogłoszony program wymiany. Zgłoś się do ASO. U mmnie naprawili bez zbędnych dyskusji. Dotyczy dokładnie regulatora obrotów nawiewu klimy manualnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi