ravwilin Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Witam Jestem nowy, szukałem trochę na forum, ale nie udało mi się znaleźć. Mam Megane II rok 2003 1.5 dci Podobno do wymiany oleju jest potrzebny specjalny klucz kwadratowy (do korka spustowego) - jaki jest jego rozmiar? i jak zresetować w komputerze ile zostało km do kolejnego serwisu? Zapalił mi się czujnik ciśnienia w tylnym kole, ciśnienie jest dobre bo sprawdzałem, czy wystarczy odłączyć aku żeby komputer się zresetował czy raczej padł czujnik? Na pewno już było pisane, ale 2 dni forum przeglądam i nie mogę znaleźć tego co mnie interesuje. Z góry dziękuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Podobno do wymiany oleju jest potrzebny specjalny klucz kwadratowy (do korka spustowego) - jaki jest jego rozmiar? i jak zresetować w komputerze ile zostało km do kolejnego serwisu? Wyjmij klamkę z drzwi wsadź w korek i przekręć francuzem. Korek jest na klucz 8mm, można spróbować też imbusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Już lepiej zainwestować w specjalny klucz lub dorobić sobie taki klucz choć by z kawałka pręta zbrojeniowego. Na pewno będzie trwalszy niż klamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravwilin Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Dzięki, mam taki klucz do kosy A jak zresetowac licznik - ile zostało do kolejnego servisu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 przejdź przyciskiem od kompa na przebieg do wymiany i naciśnij przycisk koło zegarów, trzymaj tak długo aż wyświetli się przebieg 30 000 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravwilin Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Ok. Już wiem to, o co pytałem. Czujnik działa, pomogło odłączenie aku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Taki klucz kwadrat 8x8mm a drugi koniec 10x10mm (do aut francuskich) można kupić za 9zł w Castoramie, na dziale z artykułami motoryzacyjnymi. Jest bardzo dobrze wykonany, bez problemu odkręciłem nim korek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi