LICHU Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Więc tak jestem świeżo po wymianie amorków + poduszki z łożyskami, cała operacja zajęła mi półtorej godziny. Co mogę napisać? Zrobiłem 30km od razu zauważyłem różnicę, samochód znacznie lepiej się prowadzi. Jak to na nowych amortyzatorach. Jedynie co słychać to samą pracę zawieszenia jak się wrąbie w większą dziurę jest DUP ale to logiczne i normalne. Na szczęście łączniki się odkręciły, chodź troszkę żałuję, że nowych nie kupiłem bo te delikatnie już mają luzy. No nic zamówię i wymienię zajmie mi to pewnie z 15 minut. Co do starych amortyzatorów MOTRIO to brońcie się wszyscy od tego szitu !! W sumie tak sobie myślę..... może mi puściły po 2 latach ? Natomiast poprzedni właściciel je montował. Poniżej zamieszczę zdjęcie jak wygląda amortyzator w TZN LEPSZYM STANIE Teraz czeka mnie wymiana złączki elastycznej i zastanawiam się czy wymieniać sworznie (piszczą) jak skręcam (luzów brak) i mam tylną tuleje wahacza do wymiany w najblizszym czasie. Czy może dojechać do końca i kupić nowe wahacze (oryginał po 120zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrix85 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Witam. Jestem po wymianie Amortyzatorów i mocowań amortyzatora. I mam taki problem. Jak ruszam po odpaleniu auta i kręcę w lewo to słychać z prawego koła jak coś stuka a jak jadę drogą i jest jakaś dziura albo nierówność to słychać "stuk", choćby jakaś guma była wybita. Podpowiedzcie co o tym sądzicie. Auto dwa dni po przeglądzie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 @Patrix85 jakie części wsadziłeś? @LICHU też mógłbyś napisać? Chodzi mi o marki i nr referencyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrix85 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Mocowanie KYB a amortyzatory mechanik wybierał ale miał do wyboru KYB i Monroe jak dobrze pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Czyli, że nie wiesz / nie widziałeś co Ci tam wsadzili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrix85 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Dokładnie. Ale to nie był pierwszy lepszy mechanik tylko gość do którego jeżdżę od lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 No to jedź z reklamacją i niech szukają dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrix85 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Rok temu miałem maglownicę wymienianą. Jest możliwość, że znów się rozj.... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LICHU Opublikowano 2 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Miałem to samo strzelanie z prawej strony na postoju przy kreceniu kierownica. Okazało się że nowe łożysko kyb było walniete a dokładnie sama obudowa łożyska i sprężyna przeskakiwala. Wsadzilem stara oryginalna obudowę z nowym lozyskiem i jest cisza. Kyb się chyba opuścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrix85 Opublikowano 2 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Takie same objawy miałem przed wymianą amorków i mocować z łożyskiem, więc myślę, że to nie to. W poniedziałek podstawiam auto do mechanika i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LICHU Opublikowano 3 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Ale nie rozumiesz, że nowa część może być wadliwa ? Wszystko wskazuje na łożysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi