11348 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Napisz po naprawie co było uszkodzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_SiDoR_ Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Wczoraj mechanik sprawdził autko, okazało się, że pęknięty był amortyzator, do tego przy okazji zostaną wymienione klocki hamulcowe na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Czyli dobrze obstawiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark0108 Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Witam mam do wymiany tuleje tylnej belki - coś nie coś wiem na ten temat ,ale potrzebuję jednak wskazówek jak się do tego zabrać fachowo ,aby nie narobić sobie zbędnej roboty i zrobić to dobrze. Dzwoniłem do Renault i po nr Vin podano Mi nr tulei 7700762844. Proszę o kilka wskazówek krok po kroku jak się do tego zabrać. Przy okazji zamierzam wymienić łożyska igiełkowe - komplet naprawczy - ZESTAW NAPRAWCZY TYLNEJ BELKI SNR KS555.02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Kolego w tej belce brak łożysk igiełkowych.Masz tylko do wymiany silentbloki i ewentualna weryfikacja drążków skrętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark0108 Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Dziękuję za odpowiedź .Nawet nie wiedziałem ,że brak tam łożysk igiełkowych bo mechanicy twierdzą ,że tam są tylko gdzie ? Czy kolega jest Mi w stanie pokrótce napisać jak się dobrze do tego zabrać ? i ta weryfikacja drążków skrętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Kupić tuleje belki. Wymienić można bez wyjmowania belki. Potem trochę zabawy z ustawieniem drążków (regulacja wysokości) Ogólnie w 4 godziny do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark0108 Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Nie bardzo wiem ,jak regulować drążki ,które są na wieloklinie ,a tuleje wszyscy mówią ,że bez demontażu belki nie da rady to tuleje SASIC 4003385 ,to nie tuleje do prasowania pionowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Zapewniam, że da radę. W dziale download jest instrukcja i tam jest opisana regulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark0108 Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Witajcie koledzy Czy może ktoś ma taki ściągacz do tulei belki tylnej do Renault Megane Kombi 1 ,do odsprzedania czy też porzyczenia za opłatą ? No chyba ,że ktoś podpowie jak w prosty sposób go wykonać na jednorazowe użycie - proszę o pomoc i z góry dziękuję oraz pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Do drążków potrzeba ściągacz bezwładnościowy jak na foto. Do tulei trzeba dorobić z rury i kawałek pręta nic więcej. Śrubę przekładasz przez tuleję. Lekko skręcasz i delikatnie pukasz młotkiem. Same wchodzą w belkę. Trzeba tylko dobrze ustawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark0108 Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Z tą wymianą tulei to już wiem jak zrobić - tak jak pisałeś kawałek rury - najlepiej tuleja z otworem na śrubę ,nakrętki - ale nie wiem co to dokładnie jest ten ściągacz bezwładnościowy i jak działa .Na necie jest ich pełno ,ale myślę ,że też można go samemu zrobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) Odważnik z otworem na pręcie ,z jednej strony mocowanie do ciągnięcia z drugiej gruba podkładka i w nią uderzasz tym odważnikiem. Edytowane 9 Maja 2017 przez krzychu73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Ściągacz jest do demontowania drążków skrętnych. Przed wyjmowaniem dobrze wyczyść wieloklin i nasmaruj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark0108 Opublikowano 14 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Rozumiem ,że w drążkach jest w osi gwint do którego wkręcam ten pręt gwintowany ,gruba podkładka ,odważnik -młotek z otworem na pręt i uderzając w grubą podkładkę drążek wysuwa się .Nie ma na razie pogody więc zbieram infor. i potrzebne rzeczy do tej robótki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi