Adek4100 Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Witam, w mojej Megane od paru dni nie ma prawego światła mijania, gdy zacząłem bawić się skrzynką bezpieczników pod maską zniknęło również lewe światło, po tym zabiegu wystarczyło mrugnąć światłami drogowymi i po chwili bylo slychac przekaźnik i światła znów zaczęły świecić, do dziś gdzie prawe zniknęło na amen. Zauważyłem jeszcze ze po odpaleniu rano gdy świeciło tylko lewe światło po lekkim przygazowaniu bylo slychac "pstryyyk" przekaznika i prawe się odpalało... Hmmmm co jest grane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterZgora Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Na płytce skrzynki z bezpiecznikami są dwa przekaźniki od świateł. Jeden jest od długich, a drugi od mijania. Trudno powiedzieć czy to przekaźnik. Gdyby tak było to prawdopodobnie nie miałbyś wcale świateł mijania. Proponuję sprawdzić wtyczki (szczególnie tę czarną). Często ona jest przyczyną różnych dziwnych historii ze światłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamer Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Odgrzebuję wątek... Też zniknęło prawe światło mijania. Bezpieczniki dobre, żarówki też. Miernik pokazuje potencjał masy na obu pinach żarówki. Jakiś pomysł? Dodano: 31 lip 2012 - 13:57 No i naprawione. Nie łączył 5-ty pin czarnej kostce w skrzynce rozdzielczej pod maską. Kostka była lekko nadpalona a styk jakby jakoś odgięty. Podgięcie styku w kostce + "kontakt spray" i wszystko ładnie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 ojakiej kostce piszesz? mam to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamer Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Kostka jest w skrzynce z numeru 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin_po Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Ja również odmrażam temat. Zna ktoś może sposób na wyjęcie skrzynki bezpieczników z komory silnika? Nie działa mi ogrzewanie tylnej szyby. Sprawdzilem już złączki przy szybie bo wydało mi się to prostsze, jednak tam wszystko ok. Pozostało więc sprawdzić bezpiecznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek24p Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 U mnie od kilku tyg. gdy odpalam auto nie działa światło mijania po stronie kierowcy. Za kazdym razem odkręcam plastikową osłonę poruszam troszkę żarówką (z reguły lekko stukam szkiełkiem o coś i zaczyna świecić). Ruszanie kabelkiami i pryskanie kostki kontaktem nic nie daje. Żarówka przestaje świecić po parugodzinny postoju. Możecie podac która kostka i pin odpowiada za światła mijania? Czy to jest skrzynka przy aku,czy po drugiej stronie (tam gdzie są piny do kompa pokładowego itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spyderman Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 (edytowane) Piszecie tak enigmatycznie i niezrozumiała, że nie potrafię zrozumieć o którą kostkę chodzi. W silniku, żeby dostać się do środka tej skrzynki, trzeba wyciągnąć aku i komp. wtedy jest dostęp do bezpieczników. Czy to chodzi o te kostki tam wewnątrz? Niech to napisze ktoś po ludzku, kto już rozwiązał ten problem, jakieś foto też by było mile widziane. Edytowane 20 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Może ten temat trochę rozjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakalo333 Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 (edytowane) Panowie potrzebuje pomocy, jestem kompletnie zielony jeżeli chodzi o elektrykę, ale może ktoś bedzie w stanie mi pomóc. Wczoraj zmieniałem żarówki w Megane 2 , H7 na białe. Poprzednie świeciły. Przy wymianie prawej, rozsypała mi sie kostka która łączy się z żarówką i zostały 2 kabelki, po podłączeniu żarówka nie świeci, zmieniłem kolejność kabelków też nic. Żeby było śmieszniej to w lewej lampie też mam tylko kabelki bezpośrednio do żarówki i wszystko działa, wiecie w czym może być problem ? Kable nie są uszkodzone. EDIT Może komuś sie przyda ta informacja, walnięty był bezpiecznik świateł mijania w komorze silnika. Niestety żeby dostac sie do skrzynki trzeba, wyjąc akumulator, podstawę, i siłować się z wyciągnięciem skrzynki, po 2h sie udało. Edytowane 5 Grudnia 2018 przez szakalo333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzelu Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Dnia 29.11.2018 o 08:54, szakalo333 napisał: Nie papuguj. Miałem podobny problem w listopadzie, ale nadpalenie było słabe. Niestety prawe mijania padło dziś. Wewnątrz reflektora mamy trzy czarne kabelki. Przy włączonym kierunku można z multimetrem właściwie je podłączyć, ale winowajcą u mnie okazał się również bezpiecznik. Gdyby ktoś się zastanawiał lub potrzebował pomocy w dojściu do skrzynki w komorze silnika służę pomocą oraz dołączam zdjęcia. Całość zajęła mi niecałe 3 godziny pod chmurką przy zerowej temperaturze, w tym: demontaż zderzaka, dwóch reflektorów (kontrola lewego), kilka filmów instruktażowych, montaż nowej kostki, montaż i złożenie całości REGULAMIN - 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi