Jarocik Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 (edytowane) Witam. Potrzebuję dokładne wymiary paska klinowego do Megane coupe 1,6 16V. Jeżeli ktoś ma jakieś źródło internetowe gdzie można go dostać byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam. Edytowane 8 Września 2011 przez Jarocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Auto jest na tyle popularne, że praktycznie w każdym większym motoryzacyjnym kupisz bez problemu (dobiorą z katalogu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarocik Opublikowano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Tak, tylko chciałem zobaczyć dokładne wymiary i mniej więcej ceny na internetowych sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 a ile ząbków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarocik Opublikowano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 No właśnie nie mam pojęcia i dlatego potrzebne mi są wymiary czyli długość, szerokość, ilość zębów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Ceny pasków z jednym ząbkiem więcej są zbliżone jak nie takie same do tych z jednym mniej :) Jak ceny mniej więcej chcesz, to znajdziesz :) A dokładnie dobiorą po danych silnika i numerze VIN w każdym lepszym sklepie z częściami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Korzystanie z opcji :) nie boli, była już swego czasu dyskusja na ten temat. Stosowane są dwa paski akcesorii o długości 1110 i 1750 mm. Zależy czy jest klimatyzacja czy jej nie ma. Standardowo Renault stosuje pasek 5-ciorowkowy, ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby zastosować pasek 6-ciorowkowy. Oznaczenie paska to odpowiednio 5KP1110(6KP1110) i 5KP1750 (6KP1750) I w zasadzie tyle na ten temat. w każdym większym motoryzacyjnym kupisz bez problemu I to jest prawda. Nie ma co kombinować. :) a ile ząbków? Rowków, pasek akcesorii nie ma zębów, w tym przypdaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 z tymi 6 rowkowymi to jest róznie nieraz cześc osprzętu ma 5 a część 6 http://www.intercars.com.pl/pliki/File/INTERCARS/wsparcie_sprzedazy/Biuletyny_Informacyjne/Paski%20Micro_V%20XF5%20i%206PK%20w%20silnikach%20Renault.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarocik Opublikowano 9 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Wielkie dzięki. Chodziło mi o wymiar z tego powodu że większość sklepów internetowych podaje że jest to pasek do renault i wymiary. Jeszcze raz dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shp29 Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 (edytowane) Właśnie przerabiam ten sam temat, zmieniam rozrząd a mechaniku mówi że pasek klinowy mam zły. Jeden rowek wolny na rolkach czyli mam 5. W sklepie sprzedawca w dwóch katalogach dobrał mi do auta 5 - rowkowy. Wybrałem w końcu 6 skoro rolki mają 6 rowków to chyba lepiej jak będzie dopasowany jak trzeba. Dlaczego renault zakłada 5 pasek na 6 rolki? Zmiana z 5 na 6 będzie mieć wpływ na auto, np. obroty biegu jałowego? Doczytałem pawelsonx twój link. To dobrze że kupiłem 6 bo wątpię żeby mechanik wiedział z której strony rolek założyć 5. Edytowane 17 Września 2011 przez shp29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 wrzuciłem na forum manual jak wymienić samemu ten pasek, sa tam też informacje jak powinien być prawidłowo założony pasek 5 rowkowy. http://megane.com.pl/topic/23701-scenic-iphii-manual-wymiana-rolek-i-paska-akcesoriow-f4r/page__p__185324__fromsearch__1#entry185324 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarsztyk Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Ja już mam mętlik w głowie... Mam 1.6/16V 99r. Jeśli kupię z 6-ścioma rowkami (6PK 1750) to będzie ok ? Robię zakupy w necie i będę wstawiał megi na warsztat doi wymiany tego i owego i chcę sam kupić części żeby taniej wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty7 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 (edytowane) Odświeżę stary temat aby nie zaśmiecać forum nowym. Chce się upewnić w temacie: 1. Megane Coupe I PHII rocznik 2001 z klimą - powinienem kupić pasek klinowy 5 czy 6 rowkowy czy nie ma to większego znaczenia? (od 09.2001 były ponoć stosowane 5 rowkowe) 2. Długość jak rozumiem wybrać 1750, a szerokość 5, a 6 rowkowego się różni? 3. Czy zwracać na coś jeszcze uwagę? rolki napędu/alternator/napinacz/coś w rozrządzie? Jestem nieco zielony w temacie dlatego chciałbym podejść do tego tematu rzeczowo. Prawdopodobnie mój znajomy będzie mi to wymieniał. Z góry dziękuję za odpowiedź. Edytowane 11 Grudnia 2016 przez qwerty7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi