pegajja Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Witam Prosiłbym o poradę odnośnie kupna nowego ramienia wycieraczki do Megane II Kombi (2003r.). Na allegro znalazłem dwie oferty, niestety nie bardzo wiem którą wybrać: http://allegro.pl/nowe-ramie-tyl-scenic-ii-megane-ii-scenic-ii-i1768286213.html http://allegro.pl/renault-megane-scenic-wycieraczka-tyl-pioro-ramie-i1806883051.html Niestety obecnie nie mam także tej nakrętki wraz z elementem widocznym na zdjęciu. Czy coś jeszcze powinienem dokupić? Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 (edytowane) W sceniolu starszym też mi się w tym miejscu wycieraczka ułamała jak przekładnię naprawiałem. Zakupiłem ramię z CLIO, bo tańsze i więcej ofert. Osadzenia są te same, resztę przełożyłem ze swojej. (sceniol ma dłuższe ramie jak w CLIO) Do megi II powinna być taka jak w tej drugiej aukcji Edytowane 15 Września 2011 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocc Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Co zrobić aby zdemontować ramię tylnej wycieraczki w megii II ph II? Na owalnym końcu nad trzpieniem od silnika wycieraczki jest jakby maskownica, ale nie wiem jak ją zdemontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pegajja Opublikowano 18 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Na owalnym końcu nad trzpieniem od silnika wycieraczki jest jakby maskownica, ale nie wiem jak ją zdemontować. W Scenicu I phII z uchylna szybą jest podobne ramię, żeby wyjąć maskownicę musisz od strony szyby odhaczyć zabezpieczenie, to taki pojedynczy "wąs". Wyczujesz jak pomacasz palcem. Odhaczasz i popychasz w stronę od auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocc Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Trochę mało miejsca między ramieniem wycieraczki a szybą i nie namierzyłem tego zabezpieczenia. W którym miejscu go szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 To jest to zabezpieczenie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pegajja Opublikowano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 a jaki w megance jest rozmiar śruby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 w scenicu I phII nakrętka 13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi