smolinskid Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Witam. Temat widzę rzeka i dawno już nie odświeżany, ale mam jedno szybkie i ważne dla mnie pytanie. Posiadam Megane z 1996 r. lampka od immo mruka szybko (czyli immo zablokowane). Któryś z poprzednich właścicieli troche chyba namieszał z omijaniem immo i dlatego potrzebuję się dowiedzieć co tak naprawdę blokuje immo, bo u mnie dioda mruga ale silnik kręci i cewka daje napięcie. Czy immo odłacza tylko pompe paliwa? Czy coś jeszcze? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Legalowy Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) Witam, dziś przestał mi działać centralny zamek w pilocie. Zamknąłem auto centralnym zamkiem ze środka kabiny lecz po powrocie mrugała mi już kontrolka immobilizera. Gdy pilot działał kontrolka gasła po otwarciu drzwi. Wiem że można wygenerować ten 4 cyfrowy kod aby wklepać go w aucie i żeby odpalić chociażby na dojazd do mechanika. Auto potrzebne mi na "zaraz" więc jeżeli komuś działa ten program to bardzo proszę o podanie kodu. Załączam link do stronki z programem: http://www.bba-reman.com/content.aspx?content=Test_for_Renault_Key_Immobiliser_failures_emergency_recode Jest tam podane inne hasło do rozpakowania pliku lecz mi działa inne: "reman" Zrobił bym to sam gdyby program mi działał lecz Windows8 jest dla niego za nowy. Nie wiem które kody potrzeba z pilota, więc podam wszystkie jakie były: 97241 SN8AL Numer VIN pojazdu: VF1JA0F051....... Z góry dziękuję za pomoc :) Wiem że nie powinno się podawać tych numerów na forum, bo jest to zabronione, ale to sprawa "życia i śmierci". Edytowane 9 Listopada 2014 przez Legalowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) Wystarczy że podasz samo JA0F jako wehicle type, resztę VIN możesz wykasować, by nie wskazać danego auta.. Niestety na moim Win7 też to nie działa. Edytowane 9 Listopada 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Legalowy Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Mimo wszystko dzięki za odpowiedź i czekam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) KOD 3928 Legalowy i jak kod działa Edytowane 29 Listopada 2014 przez zawisza1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awionik Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Kod niestety z ASO, innej opcji nie udało mi si znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majacho Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Podepnę się, przepraszam że tu, szukam kogoś we wrocku, kto w miarę sprawnie i tanio (idą święta) usunie mi immobiliser w scenicu lift 1999 r. Auto moje, podjadę z papierami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ariel Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Witam. Ostatnio przestały mi działać otwieranie drzwi z pilota. Potrzebuje pomocy żeby zakodować kluczyk. ściągnąłem program http://www.bba-reman...0Test%20Kit.zip. Postępowałem zgodnie z opisem Wprowadziłem 4 znaki z nr VIN i muszę podać kod z kluczyka ale mam problem z jego zlokalizowaniem. W obudowie mam wklejony Prostokąt metalowy koloru czarnego nr B-S4509, model baterii, nazwę plastiku i nic więcej. Megane 2000r 1,9 td Edytowane 13 Grudnia 2014 przez 1ariel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 To już jest Magane I PH II i kluczyka nie zaprogramujesz w ten sposób. Żeby nie przepisywać poczytaj ten wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayn74 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 (edytowane) Właśnie padł mi IMO w megane z na androidzie program do generowania kodów nie chodzi pomóżcie nr z VIN ea0f na kluczyk są z góry dziękuję za pomoc Dodano: 16 gru 2014 - 15:22 Nr z klucza s49a9 Edytowane 16 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awionik Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Nie mam pewności, ale sprubój 8646. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firan Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 (edytowane) Właśnie padł mi IMO w megane z na androidzie program do generowania kodów nie chodzi pomóżcie nr z VIN ea0f na kluczyk są z góry dziękuję za pomoc Dodano: 16 gru 2014 - 15:22 Nr z klucza s49a9 Mi po wklepaniu twoich danych w programie wyskoczyło: 6864 Edytowane 12 Lutego 2015 przez Firan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venon22 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Witam. mam problem ze znalezieniem linku do tego programu ("W temacie jest także link do programu, który wygeneruje kod do immo. Działanie jest potwierdzone w kilku przypadkach. (sam tez to potwierdzam- wygenerowany kod działa) - gojgien") czy ktoś mógłby wrzucić link do tego programu z góry dziękuje Dodano: 29 gru 2014 - 17:46 cofam poprzedni post już mam program sory za tamto:P mój problem jest taki, że po wyciągnięciu akumulatora nie kontrolka od immo nie daje znaku życia i samochód nie odpala nie ma iskry. chciałem wygenerować ten kod auta i spróbować to naprawić, tylko teraz mam większy problem ponieważ nie mam tej żółtej karteczki z kodem w kluczyku i czytam forum i czytam i już mnie ...trafia prosze was ludzie powiedzcie mi skąd teraz wytrzasnąć ten kod? Auto to renault scenic 1.4 16V 2000r przebywam w irlandii dzwoniłem do servisu renault ale mają dzisiaj zamknięte:/ bardzo proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Bo należy czytać ze zrozumieniem. http://megane.com.pl/topic/337-kod-immobileizera-aktywacja-dzialanie-budowa-kluczyka/page__view__findpost__p__416186 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosteKwlkp Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Witam pomoże mi ktoś z kodem mam windows 7 i za nie jestem wstanie odpalić generatora kodów ;/ Auto to Megane 97 silnik 1.9 DTi kody z kluczyka 973000 i S154T Vin VF1BA0N0ciach Proszę o pomoc Nie podawaj niepotrzebnie całego VIN-u. P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi