marcin.slaby Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Tyle że lepiej mieć na to papier no to w takim przypadku koszt 662zł :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FalconTech Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Hmm to kto mi powie jak nauczyć kluczyk w przypadku gdy mam tylko jeden? Gdzieś w temacie przewinęła mi się informacja że jak kluczyk zgubi kod to mimo tego otwiera drzwi ale nie dezaktywuje immo, czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FalconTech Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 od początku Wybacz ale tyle czasu nie mam, proponuje by ktoś spisał wszystko w pierwszym poście, bo przebić się przez 80% OT to masakra. Pozwolę sam sobie odpowiedzieć: przeczyść kluczyk, przejedź go jak i odbiornik lutownicą by pozbyć się ewentualnych 'zimnych lutów' a wszystko zadziała ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gunsior Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 U mnie jest taki problem, że kluczyk padł, wymieniłem baterie, ale w momencie jak na niego naciskam to czerwona dioda w kluczyku świeci się przez jakieś 2 sek. i nie wysyła światła podczerwieni. Przypuszczam, że w samym kluczyku coś się zepsuło??? I czy jest to do naprawy przez elektronika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kora132 Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Miałem przykre doświadczenie z immo więc usunąłem go ,dorobiłem dwa kluczyki ,założyłem centralny i mam święty spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrek88k3 Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 witam . mam problem z kluczykiem nie moglem otworzyc drzwi i odpalic mojego autka teraz mam kod który zdobyłem w serwisie reno ale samochodzik pali a nadal drzwi nie moge odtworzyc . jak mam to zrobic ze po wprowadzeniu kodu z serwisu zebym nie musiał go za kazdym razem wprowadzac tylko zeby z kluczyka tak jak kiedys goliło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stempik Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 przejedź go jak i odbiornik lutownicą by pozbyć się ewentualnych 'zimnych lutów' A potem go wywal. To są układy smd i lutownica do nich kosztuje najpewniej tyle co nowy klucz w serwisie. I czy jest to do naprawy przez elektronika. z całą pewnością tak . sprawdż czy nie oderwał Ci się sam promiennik podczerwieni, to nie najczęstsza usterka ale tania i prosta do usunięcia. jak mam to zrobic Zwrócić się do dobrego elktromechanika. To nie jest złośliwość, to rada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maikpl Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Witam, jestem tu nowy. Mam problem z kluczykiem. Zmieniałem baterie w kluczyku i niestety przestał działać. Na szczęście mam drugi ale też bateria ledwo zipie. Wie ktoś może jak przyuczyć niedziałający kluczyk?? Na forum nie mogę znaleźć tego tematu są tu tylko kluczyki na podczerwień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow740828 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 z instrukcji:siedząc w samochodzie nacisnąć przycisk w kluczyku trzymać aż zgaśnie dioda(kluczyk)ok.10 sekund,puścić przycisk i nacisnąć 2 razy. ;-) [ Dodano: 2009-02-13, 22:40 ] napisz czy pomogło bo metode znam tylko z instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maikpl Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 shadow740828, Ten sposób przyuczania kluczyka pomógł wiec jest sprawdzony!!!!!! Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vargas Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 W temacie jest także link do programu, który wygeneruje kod do immo. Działanie jest potwierdzone w kilku przypadkach. (sam tez to potwierdzam- wygenerowany kod działa) - gojgien W jakim miejscu jest ten program? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Vargas, gdzieś jest w tych postach podany, nie chce mi się ich przekopywać, nie mam takiej potrzeby, mam za to ten programik link do stronki po angielsku z opisem i 2 TXT. Całość spakowana Rarem i jest w załączniku. Działa w M I, Scenic I (sprawdzone) Jeszcze raz link do posta z programem i dokładnym sposobem postępowania: http://megane.com.pl/viewtopic.php?p=77186...ighlight=#77186 Renault_Immo_Test_Kit.rar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzyss Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Mam problem z centralnym zamkiem. A więc tak dziś rano odstawiłem auto do mechanika na wymianę tylnych amorów i wszystko działało w pilocie a po odebraniu auta od mechanika już nie mogę ani zamknąć ani otworzyć auta pilotem:/ mój kluczyk tak wygląda (bateria nowa wszystko w porządku, jak naciskam guziki miga dioda w pilocie) i auto pali bez problemu. Co się stało, że auto nie reaguje na pilota :cry: czy coś mechanik [cenzura] (chyba ładniej - uszkodził) sorki ale się trochę zburzyłem tą sytuacją idę właśnie posprawdzać ten odbiornik:/ Na forum wysławiamy się cenzuralnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boban666 Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Mi sie udało opanować immo wraz z kluczykami.Jak pisałem wcześniej po odłączeniu akumulatora przestał działać jeden kluczyk. Ja skorzystałem z programu który jest podany na stronie 8. Uruchomiłem go podałem odpowiednie liczby i do autka. Wlazlem do samochodu zamknąłem drzwi dobrym kluczykiem żeby dioda z immo zaczęła mrugac. Przekrąciłem kluczyk w stacyjce i przy pomocy wewnętrznego przycisku zamykania drzwi zabrałem się za wprowadzanie wcześniej wygenerowanego 4 cyfrowego kodu.Po poprawnym wprowadzeniu kodu dioda zaświeci sie na chwilkę. Wyciagamy kluczyk ze stacyjki.Nastepnie używajac wew. przycisku centralnego zamka (w pozycji na zakmnij) trzymamy wciśnięte , aż drzwi otworzą sie i zamkną , po czym dość szybko bierzemy za kluczyk , trzymając przy tym caly czas wew. otwieranie/zamykanie drzwi i naciskamy na kluczyk , aż drzwi otworzą sie i zamkną dwa razy , po czym szybko sięgamy po drugi kluczyk i robimy to samo trzymajac wew. przycisk drzwi.Mi ta operacja pomogla i teraz działają mi obydwa kluczyki. Dzieki wszystkim i temu wspaniałemu forum bo udalo sie zaoszczedzic troszke grosza Proszę przeczytać to coś tu zamieścił i poprawić tak aby dało się cokolwiek zrozumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xluki Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 kzyss, może odbiornik czy jak to tam się zwie w podsufitcce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi