przemektryko Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Mam chyba Carminat Live, bo są opcje informacji Live oraz Traffic. Nie jestem tego pewien bo po naciśnięciu "Info/route" wyskakuje mi komunikat "Nie zaplanowano trasy", jednak wyskakuje on na cały ekran. Mam Megane III GT Line z 2011 roku. Wrzuciłem na oddzielną kartę SD pliki Tom Player'a v240b5 i po włożeniu karty i uruchomieniu radia pojawia się jedynie klepsydra, która za chwilę znika i normalnie uruchamia się radio. Czyli TomPlayer nie działa. Dzisiaj zastosowałem się do instrukcji podrzuconej przez gregorex'a, jutro sprawdzę i napiszę czy zadziałało :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Nie da rady, bo na Live nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemektryko Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Faktycznie, nie rusza. Klepsydra>czarny obraz>klepsydra>czarny obraz i uruchamia się normalnie radio. Niestety mam Carminat 9.847, ale miałem jeszcze nadzieję, że tomplayer pójdzie gdy carminat (ten starszy, wgrany wcześnie na kartę wg instrukcji) będzie startował z karty a nie z systemu, ale to nic nie daje. No cóż, trzeba chyba czekać aż programiści tomplayera wypuszczą wersję która pójdzie i na nowszym carminat'cie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterrr Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Witam, jestem nowy na ten forum i postanowiłem wgrać TOMPLAYERA, robię wszystko zgodnie z poniższą instrukcją i nic. - Pobierz najnowsze navcore dla Carminat TomTom z linków navcore_8842.542199.Carminat_TomTom -Rozpakuj plik -Wyciągnij zawartość z następującch plików bezpośrednio do katalogu głównego na dysku SD IA0000700006swlimage0.zip IA0000700006swlimage1.zip widok na karcie: bin diagnostics focus gns InputParsers LoquendoTTS sku ~tsystem antitheftw.bmp application1.image data.chk data_li.chk data_ts.chk install.bif mctx.dat overtempw.bmp PNDNavigator signpost_li.txt softwareloader1.image vehicledaemon Usunąć plik ~tsystem Zainstalować pliki Tomplayer (po tym Carminat startuje z karty SD, nie z pamięci wewnętrznej). - Rozpakuj archiwum tomplayer_v0.240b6.zip - Skopiuj wynikowe pliki z folderu "distrib" bezpośrednio do katalogu głównego karty SD audio SDKRegistry tomplayer video AUTHORS COPYING INSTALL NEWS README ttsystem To wszystko! i niestety czarny ekran nic się nie dzieje. Karta jest sformatowana w fat32 zgodnie z zaleceniami. Mam Megane Coupe RS 2011 Jak sprawdzić jaka jest wersja navicora??? Przytrzymuję dłużej przycisk Info i nie pokazuje mi się jaka to wersja tylko komunikat że trasa nie została wyznaczona. Co tu dalej zrobić żeby to uruchomić??? Co źle robię??? Poniżej informacje z mojej navigacji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Masz wersje Carminat TomTom Live. Na tym nie odpalisz TomPlayera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterrr Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 No to katastrofa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemektryko Opublikowano 18 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Nikt nie ma info apropo Tomplayera? Pracuje ktoś nad tym aby działał na Carminat TomTom Live? Fajnie by było jakby na nowszych autach można było w pełni korzystać z wbudowanego ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys99887 Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 (edytowane) Witam. Minęło trochę czasu od ostatniego wpisu ale nadal nie jestem w stanie sobie z tomplayerem poradzić. Mam na pewno wersje 8.842 jeśli ktoś ma z was to opanowane to nawet jak trzeba to mogę podesłać kartę z navi żeby mi to wrzucić. Mogę się odwdzięczyć a info proszę na gg 54479110 . Edytowane 6 Lipca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawostar Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Witam. I jak tam , odpalił ktoś z Was playera?? Mi się uruchamia ale jak zapodam wideo albo mp3 to nie mam dzwięku..... kombinuje z ustawieniami ale nic to nie daje... Może ktoś pomoże :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 A jest port usb w radiu? Jeśli jest zajęty trzeba wyciągnąć pendrive z gniazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawostar Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Jest port USB, jest wolny ale dalej kicha..... Jescze jedno pytanie - jaki format video powinien być nagrany żeby płynnie wszystko chodziło? Rozumiem że transmiter ma być włączony i ustawiony na daną Hz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 (edytowane) Także nie mam dźwięku. Radio to Arkamys 3D Sound z bluethoothem. Gdy wybieram aux nie łączy z navi, wyświetla listę sparowanych telefonów. Tomplayer 0.240b5 wgrany na oddzielną kartę. navi 8.842 . Rozwiązał ktoś ten problem? Edytowane 4 Listopada 2015 przez lufa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzie Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Wgrajcie wersje Tomplayer 2.20 mi smigala w dwoch Lagunach III coupe 2010r i 2011r oraz Scenicu III. Wgrywacie calosc na karte SD i standardowo do katalogu Audio - muzyke, Video - filmy. Odpalacie karte i musi smigac. Minusem jest przekladanie kart miedzy TomPlayerem, a Navi jesli ja uzywamy. Do zgrania TomPlayera i Navi na jednej karcie chyba juz wszystko zostalo napisane. Wtedy uzywamy wersji 2.40 np. b6 - najnowsza. Pamietajcie, ze po wgraniu Navcore i TomPlayera z mapami o patchowaniu - FastActivem. Nawet jesli Navi dzialala u Was wczesniej i Tomplayer Tez, ale teraz TRZEBA uzyc FastActive ponownie. Po wlaczeniu automatycznie np.: navigacji po wlozeniu karty klikamy kilka razy "Back" i przelaczy sie na TomPlayera. Z odtwarzacza natomiast wychodzimy ikona "krzyzyka". Pozdro Edytowane 13 Lutego 2016 przez Fazzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olutek Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) Siemanko jak moge sprawdzic czy mam wersje Live czy nie Live ?:P mam w opcjach cos takiego jak "Usługi LIVE" to znaczy ze mam wersje Live i nie bedzie mi dzialac TomTomPLayer ? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Pawel Edytowane 19 Lutego 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Dokładnie tak, sam sobie odpowiedziałeś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi