sergiu83 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Wiadomo, kupisz tam gdzie chcesz i za ile chcesz a montaż to tak na zachętę, wiesz podejście do klienta etc., wiadomo że większość facetów może zrobić to sama bo to przecież żadna filozofia. a tak na marginesie, telewizor masz w tym samochodzie że chcesz mieć tyle ah? prąd rozruchu też wybrałeś jak do Camaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topol Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 nie telewizora nie mam ale przydał by sie ale mam diesla który potrzebuje dużego prądu rozruchowego (świece żarowe itp.) szczególnie w mrozy , a wybieram się w góry więc nie chce mieć żadnych problemów z rozruchem. Ale dzieki wogóle za podrzutkę linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 np. wszak i tak wydaje mi się za dużo ale co tam nich ci grzeje te świece :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Ni o właśnie nie przypuszczam by było kilka otworów po sobie, wystarczy ten jeden orginalny, ten system mocowania jest mocno uniwersalny. Też sie martwiłem ale jak to obejrzałem to uśmiech od ucha do ucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Wczoraj około 20 podłączyłem akumulator do ładowania (na samochodzie, ściągnięta klema minusowa, plusowa jest na swoim miejscu). Podpiąłem do prostownika, prąd ładujący był 2A. Około 9 rano poszedłem sprawdzić i o dziwo jest 1,9 A czyli nie wiele. Pytanie - czy taki akumulator tak długo się ładuje, czy może z moim coś nie bardzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 CareK poprostu akmulator nie był rozładowany i to jest normalne raczej nigdy nie zdarza sie żeby prąd ładowania wynosił 0 u mnie przeważnie 2A było,a Ty troszeczkę go podładowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zawsze mi się zdawało, że jak się go ładuje to powinien ten prąd zejść w okolice 0, ale nigdy nie będzie równy 0, czyli np 0,5A, czy coś takiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC800 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Dla zainteresowanych - test akumulatorów: na stronie http://www.test.de/themen/auto-verkehr/tes...214982/1217650/ kliknąć na "Heftartikel als Download (0,2 MB) PDF" Tabela z wynikami "Testtabelle: 12-V-Autostarterbatterien" na tej samej stronie. Przypominam, że Niemcy stosują odwrotną stalę - czym więcej punktów, tym gorzej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Odgrzewam temat Słyszeliście coś o firmie TOPLA (jakaś słowacka), mogę kupić aku tej firmy (50ah) za 180 zł, lub Centa za 230 zł. Rzekomo ta TOPLA jest bardzo polecana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Lukas.s, Ja w maluchu taki miałem i nie miałem problemów przez 6 lat, a maluch pod chmurką stał. Słyszałem jednak też o nim negatywne wypowiedzi. Ja złego słowa nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 A może mi ktoś fachowo uzasadnić co będzie lepsze, Centra Futura Ca/Ca czy Varta Silver wykonana w technologii wapniowo-srebrowej? http://www.varta-automotive.pl/index.php?id=100&L=15 Podobno Centra ma już trochę przestarzałą tą technologię wapń/wapń i jedzie już na niej w Futurze ponad 4-lata. Varta wprowadziła sreberka 2 lata temu, akumulatorki są w podobnych cenach i nie wiem na który przed zimą się zdecydować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Mój znajomy ma w Hondzie aku Panasonica już 7 czy 8 lat! Kręci w dalszym ciągu ponoć dobrze. Raczej nie wrzucał bym wszystkich aku do jednego worka. Ważne żeby aku nie leżał kilka lat w magazynie (dlatego producenci nie umieszczają dat produkcji, choć można je ponoć odkodować z symboli i nr. Tylko Moll wybija datę na klemach) potem doładują i trafia do marketu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 mogę kupić aku tej firmy (50ah) za 180 zł, lub Centa za 230 zł. pogadaj lepiej w sklepie, ja mam u siebie po rabatach 45tke Centry za około 170zika. Ktoś kto sprzedał Centre w setkach od kilku lat, mówi że Centra TAK ale nie Futura, zwykła Centra. Ufam w jego zdanie, nie zawiódł mnie od lat. To ten sam który doradził zawieszenie Mooga, ten który poleca klocki RH bo są klasy TRW (te same maszyny, ta sama fabryka) ale są tańsze. [ Dodano: 2009-10-08, 23:12 ] Mój znajomy ma w Hondzie aku Panasonica już 7 czy 8 lat! kiedyś w Golfie miałem ori aq DEATA (chyba dobrze pamiętam nazwę), 9 lat i poszedł z autem do ludzi. Swojego czasu (jeszcze 2-3 lata temu) to były jedne z lepszych i najdroższych aq na rynku. Nie wiem jak teraz. [ Dodano: 2009-10-08, 23:14 ] A może mi ktoś fachowo uzasadnić co będzie lepsze, Centra Futura Ca/Ca czy Varta Silver wykonana w technologii wapniowo-srebrowej? fachowo nie ale Ci co się znają doradzają Centrę ale nie Futurę, oraz żadnych Silver (Bosch miał nawet z tym wpadkę, marna jakość tych robionych pod Moskwą) ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Ja też będę musiał kupić akumulator na tą zimę. Doradzają mi właśnie Futurę, dlatego chciałbym zapytać dlaczego Vivaldi ta osoba odradza futurę? Na jakiej podstawie? Chciałbym poznać wszystkie za i przeciw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 nie wiem na jakiej konkretnie podstawie ale przez 3 czy 4 lata jak nimi handluje nie miał ani jednej reklamacji na zwykłą centrę natomiast kilkanaście na Future. W ogólnej ilości sprzedanych AQ kilkanaście to mimo wszystko ma prawo wskoczyć, ale z drugiej strony klasyczna Centra nie miała ani jednej. Oczywiście wszystkie reklamacje uznane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi