Rafal1504 Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) Ja montowałem osobiście, wystarczy zdemontować zderzak i mechanicznie nie ma problemu, jedynie z elektryką może być problem. Mógłbym ewentualnie coś podpowiedzieć. Można samemu zamontować hak oraz wprowadzić do środka okablowanie z modułem. Sam moduł jeśli ktoś nie czuje się na siłach można pojechać do elektryka i go podłączy (będzie trochę taniej), sam moduł powinien mieć schemat jak go podłączyć. Mam też rysunek jak zdemontować zderzak oraz zamocować hak. Edytowane 29 Listopada 2015 przez Rafal1504 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpepe Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Witam, potrzebuje pomocy w podpięciu kilku kabli do haka. Kupiłem używany oryginalny hak 13pin w bdb stanie bez korozji itd. (dlatego i tylko dlatego kupiłem używkę). Przeciągnąłem wiązkę do kabiny, hak mechanicznie zamontowany. I teraz podłączenie kabli: 1. Światła tylne są już podłączone, wiązka do modułu wpięta inne wtyczki również podpięte. 2. Dalej pod bezpieczniki lub do komory silnika idą dwa kable żółty i czerwony zabezpieczone bezpiecznikami "20" jeden jest + po kluczyku drugi stały (jest to zasilanie do przyczepy kempingowej) gdzie mam je najlepiej podpiąć? wiem że mogłem pod zapalniczkę w bagażniku jeden z nich ale skoro i tak musiałem pociągnąć + "po kluczyku" więc podjechałem już obydwoma bo były oryginalnie razem pospinane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal1504 Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Witam Ja podłączyłem się pod przewód zasilający skrzynkę bezpiecznikową w środku w kabinie. Musisz zerknąć od spodu, zobaczysz dwa (chyba czerwone) grube przewody (oba zasilają skrzynkę), dałem szybkozłączkę i dołożyłem dla bezpieczeństwa bezpiecznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysky Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Cześć, Także przymierzam się do zamontowania haka. Mam Megane III phI kombi. Czy do zdjęcia zderzaka muszę także odkręcać koła? Pytam gdyż planuję rozbebeszyć go na parkingu i lepiej byłoby gdyby jednak wtedy na nich stał:) Dziękuję za każdą radę, Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurek60 Opublikowano 18 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Witam !! Kolego edgersik w każdej Megance jest gwint tylko zakryty taką gumową nakładką.Trzeba mocno wcisnąć hak i wkręcić. Temat dopiero dzisiaj dostrzegłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petertk Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 (edytowane) witam.dzisiaj robiłem pierwszy przegląd w kraju megane 3 HB 2011r ,i diagnosta stwierdził że w tym aucie nie można wogóle założyć haka holowniczego...czy to możliwe? pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) -Prezes Edytowane 24 Listopada 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateob Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Tak to możliwe. Niektóre samochody nie są fabrycznie przystosowane do montażu haka. Często jest ta informacja zaszyta w nr VIN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba_1974 Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Witam kupiłem hak orginalny Reno Megane 3 lecz ma po obcinane wtyczki czy posiada ktoś schemat elektryczny wiązki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekgaleza Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 podbijam temat. Ma ktoś może instrukcję jak wpiąć uniwersalną wiązkę do instalacji elektrycznej samochodu - opis kabli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekgaleza Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Część podbijam temat potrzebuje opis wiązki świateł tył przeciwmgielnych w Megane 3 kombi. Potrzebuje do podłączenia haka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekgaleza Opublikowano 5 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Cześć, nikt nic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apw911 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2025 Cześć, odkopie ten zacny temat. Czy ktoś się orientuje czy Hak z Megane 2 kombi/sedan będzie pasował do trójki kombi? Wygląda bardzo bardzo podobnie na zdjęciach stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi