kamson Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 No tak, dobry wybór, tyle, że kiepsko wypadają u mnie. Może rzeczywiście coś z mocowaniem jest nie tak. AAle jakoś nie jestem przekonany. Sprawdzić jednak warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 kamson, parę osób na forum już spawało górne mocowanie bo się łamało... Może belkę masz krzywą i amorek pracuje nie w optymalnej osi pracy? Stąd łamie bo materiał pracuje pod zbyt dużym obciążeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaśko Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Tylne amorki wymienione, zdecydowałem sie na zakup gazowych firmy Kayaba (551804) po całkiej korzystnej cenie. Zobaczymy jak się będą sprawowały. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson73 Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Witam! Amortyzatory z przodu wymienione na KYB gazowe. Zrobiłem to o dziwo sam w garażu bo gdy dowiedziałem się ile ta przyjemność kosztuje w Tandem Cz-wa to mi się odechciało. Gość powiedział coś między 700 a 900 zł zależnie od wersji auta i stanu łożysk na kolumnie. Zgroza :evil: postanowiłem zrobić to z funflem mechanikiem. Zrobił mnie w jajo :cry: więc musiałem sam. Dwa popołudnia i zrobione. Huraa jestem bogaty bogaty i jaki zdolny poza tym, że troszkę oleju z skrzyni mi się ulało gdy półoś niemal wyrwałem za skrzyni. Ale i tak jestem wielki. HA! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Parę dni temu przy dużej prędkości wjechałem na remontowanej trasie(z ograniczeniem do 40 :->) na podwyższenie tzn świeżą warstwę asfaltu _____-------- no i strzelił mi prawy tylny amorek. Objawy: bardzo głośne stukanie, strzelanie, skrzypienie, uciekający tył na nierównościach. Amorki tylne wiele przeszły, już powoli dobiegał ich czas :-> jednak miałem nadzieję jeszcze trochę na nich pojeździć a tu ..pech :-> Mając negatywne doświadczenia z firmą KYB kupiłem najtańsze jakie znalazłem, niecałe 80zł sztuka, firma chyba MAXGEAR :-> gazowe.. Sprawują się znakomicie (odpukać). Wciąż jednak palpitacji dostaje jak słyszę te beznadziejne kyb z przodu :-> wiem już, że gdybym musiał zmienić znów przednie to kupię zwykłe, tańsze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagu Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 gdy półoś niemal wyrwałem za skrzyni. Ustaw dobrze osłonę i mocno zaciśnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson73 Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Jagu trochę nie czaję? Jak tylko półoś wytargałem ze skrzyni tak- wyjszła bardzo lekuśko- to jeszcze szybciej namierzyłem ją i wcisnąłem z powrotem. Przy okazji jak pisałem ulało się trochę oleju. Wczoraj sprawdzałem jest ok. No cóż taki ze mnie mechanik jak pewnie moje posty ale dotrę się. Mimo wszystko dzięki. Pozdr. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamson Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 No i dalej mam zabawę z amorkami na tyle. Dwa miesiące temu złamał mi się prawy, a teraz na przeglądzie na diagnostyce lewy miał 40 a prawy 80%. Już nie mam pojęcia co z tym zrobić. Podjadę do Reno i zapytam co oni proponują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 mam pytanko odnośnie amorów.. czy amorki do wersji silnikowych 16V są inne niż do 8V?? na kilku akcjach spotkałem się że "pasują do wszystkich renault z wyjątkiem 16V"??? jak to z tym jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 torek, kolega doczyta sobie dokładnie zapewne jest napis za wyjątkiem 2,0 16V bo w tych wersjach silnikowych (jedynie coupe) występował amortyzator ze stałym elementem dolną poduszką sprężyny, w pozostałych wersjach element podtrzymujący sprężynę jest zakładany na amortyzator stąd ta różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 no właśnie nie ma :-/ :-| jest tylko coś takiego "Zastosowanie: Renault Megane bez 16V (Typ: BA/LA/EA Roczniki: 1995-2002)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 torek, czyli sprzedawca jest cienias i ma za małą wiedzę aby sprzedawać towar do megi. w modelu PH2 nie wystepował już ten podział ale w PH2 były docelowo tylko 16V (prócz 1,4 które występowało czasem w wersji 8V) ale amory się nie różnią. Ja często zwracam sprzedającym na allegro uwagę jak wala byki w opisach. dla powierdzenia moch słów masz poniżej schematy zawieszenia megane PH1: nr 11 to wspominany przeze mnie wyżej amorek ze stałą poduszką sprężyny do 2,0 16V megane PH2 także odpowiadając na nurtujące cię pytanie: TAK te amory wejdą do twojej megane mimo że jest ona 16V jedynie niewiedza sprzedawcy tworzy blokadę pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 oki, wielkie dzięki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcwawa Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 nie zakladajac nowego tematu... Czy ten KIT jest czegos wart? http://www.allegro.pl/item539021765_renaul...sport_40mm.html Amorki i tak trzeba wymienic bo juz starsznie stukaja, jedna sprezyna peknieta przy kielichu, a na dodatek ostatnio na A2 przy ok 140-150 juz tak bujalo tyle ze strach bylo tyle jechac Teraz pytania czy na zawiasie -40mm duzo traci sie na ladownosci? Pytam sie poniewaz czasem trzeba przewiesc kilka worokow brykietu ok 250kg obecnie kola 14" z tylu chowaja sie lekko w nadkola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 lepiej dołóż i kup razem ze mną taki zestaw będziesz dużo bardziej zadowolony z tego jak auto się prowadzi http://www.allegro.pl/item526923346_koni_s...obacz_inne.html a we dwójkę jakąś zniżkę może uda się wywalczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi