kzyss Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 ja dałem 330 zeta za amorki i 10 zeta za wymiane (stare znajomości taty w pkesie:D ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Wymiana samodzielna to nie problem ale co z gwarancją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.slaby Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 co z gwarancją?- byłem wczoraj w sklepie, powiedziano mi, że nie ma żadnego problemu (sam montowałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 witka!Przymierzam się do wymiany tylnych amorków (nowe to KAYABA oczywiście),jednak trafiłem na mały problem,górna śruba ma jakis nie typowy łeb-na klucz oczkowy lub nasadowy 12-sto kątny,jakim kluczem odkręciliście tą piekielną śrubę? to będzie chyba klucz 21, bo 22 nie pasuje:-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xluki Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Chciałbym się podłączyć do tematu. Szykuje się w najbliższym czasie wymiana wszystkich amortyzatorów. Na 100% będzie to Kayaba teraz pytanie czy gazowe czy olejowe? Jestem bardziej skłonny za gazowymi, ale jak z komfortem jazdy? Opłaca się dołożyć trochę więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil18_05 Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Podłączam się do tematu. Znalazłem takie amorki http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=623357785 co o nich sądzicie? warto je kupić czy lepiej zainwestować w jakieś inne? dzięki za info ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 kamil18_05, tu masz jeszcze tańsze :D http://moto.allegro.pl/item630205945_amort...ult_megane.html Ale jak to się przekłada na walory użytkowe, jezdne i trwałościowe to trudno powiedzieć. Ja też wymieniałem tylne i spotkałem się z teorią iż w Megance z racji dość nietypowego rozwiązania tylnego zawieszenia, a w tym modelu występują drążki skrętne, amorki sprawują szczególnie ważną rolę i powinny być montowane tylko sprawdzonej i dobrej marki. Bodajże 2-msc. temu wymieniłem u siebie na KYB, dokładnie takie :D http://moto.allegro.pl/item627937878_kayab...ult_megane.html i jezdzi mi się na nich puki co bardzo dobrze. Niestety są drogie, być może cenę podbija też znana marka, o dziwo są prawie w takiej samej cenie jak amorki do przodu. Aha i jeszcze wbrew powszechnie panującej opini komfort jazdy wcale nie będzie niższy (twardsze resorowanie) Trwałość amortyzatorów olejowo- gazowych wbrew temu co pisał w którymś poście Lewy, jest dużo większa niż samych olejowych, pomijając wdawanie się w szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xluki Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Ja wymieniłem wszystkie na gazowe Magnum(zobaczymy jak się będą sprawować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 http://img13.imageshack.us/my.php?image=img12141024x768.jpg a ja zakupiłem takie amorki, firmy MTS technik, w tym tyg będę zakładał, więc zdam relację z pierwszych kilometrów jazdy :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty1234 Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Ja wymieniłem wszystkie na gazowe Magnum(zobaczymy jak się będą sprawować) Daj znać jak się sprawują, ponieważ sam takie zakupiłem, ale jeszcze nie wymieniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xluki Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Ja 2 tygodnie temu wymieniłem, powiem Ci że tłumi bardzo fajnie. Wyraźnie czuć różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian1984 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 mógłby ktoś opisać bardziej wrażenia z jady na tych amorkach. Planuje właśnie wymienić komplet amortyzatorów. A chciałbym mieć w miarę dobre tłumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gora85 Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Witam Planuje wymienić przednie amortyzatory bo już słabo tłumią tył został wymieniony na MONROE (olejowe) jakiś rok temu.Nie wiem czy z przodu wymienić tylko amortyzatory czy od razu górne mocowanie amortyzatora ok. 70 zł i zderzak gumowy16 zł co myślicie. Przebieg 98tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 jeśli wszystko z nim ok to nie wymieniaj. jak zdemontujesz amor, zobacz w jakim stanie jest łożysko pod osłoną, i koniecznie nasmaruj je. Ja jak wymieniałem to okazało się że jedna była na maksa zardzewiała... i jak wyjąłem amor z osłony, to posupał się rdzawy pył a za nim wszystkie kuleczki z wianka. duża ilość towotu załatwiła sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Jakie polecacie na przód amorki? myśle o olejowych recordach lub kayabach, bo są 30zł droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi