Pawel Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Przy Sceniku II chyba najlepiej od dołu po wymontowaniu katalizatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirecc Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Ja mam w pracy manual z demontażu turbo w pdf'ie. Dzisiaj idę na nockę więc po g.22 wstawię link do pliku. Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 mirecc: To zapodaj to jako manual do downloadu. Może komuś się jeszcze przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirecc Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) Rany, w robocie miałem trochę na głowie i zapomniałem o manualu. Dzisiaj go znajdę i wrzucę. Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes1608 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Koledzy o czym może świadczyć okopcona dźwignia kierownicy VNT ? Poza tym kierownica się nie rusza (zatarta) a oś wirnika ma tylko wzdłużny luz około 3 mm . Czy ktoś z was spotkał się z czymś takim w swoim dci-ku? Jestem przed wymianą turbiny i zastanawia mnie czy katalizator nie jest zapchany :( Nie chce założyć turbiny i za tydzień ją wyciągać bo też padnie. Jak wygląda temat wycięcia katalizatora ? Lepiej zostawić pustą puszkę czy wstawić do środka rurę. Jakie są wasze doświadczenia i jak wygląda kwestia hałasu - to pytanie kieruje głównie do użytkowników Scenic II ? Z góry dziękuje za pomoc kolego "mirecc" proszę o dodanie manuala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas1 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 witam jestem nowym użytkownikiem i z zainteresowaniem czytałem post . proponuje zawór odmy od trafice silnik również 1,9 . Na allegro cena oscyluje w granicach 165 zł . Najprawdopodobniej sam będę korzystał z tego zaworka odmy , na pewno dam znać jak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian414 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam serdecznie, posiadam megane ii phi i mam z nią dwa problemy. Pierwszy to jest niesamowite drżenie auta na postoju. Kiedyś wymieniałem poduszkę pod rozrządem ale był to jakiś zamiennik dało to mierne efekty. Auto jeździ ładnie, przyspiesza w miarę więc wydaje mi się, że nie będzie to żaden DWUMAS i oryginał firmy Hutchinson powinien załatwić ten temat, który właśnie zamówiłem (dam znać czy pomogło jak już założę). Drugi problem jest natomiast dużo gorszy i bardzo dziwny. Od jakiegoś czasu czyli od około 2 miesięcy wystąpił taki problem, że jeśli jeżdżę po okolicy czy z pracy do domu i na odwrót to jest wszystko ok. Jednak gdy tylko wyjadę na trochę dłuższą trasę gdzie lecę w granicach 140km i więcej przez dłuższy okres czasu, to do czasu zanim się zatrzymam jest powiedzmy, że ok. Gdy tylko po takiej dłuższej trasie auto będzie sobie stało powiedzmy godzinę, dwie może dłużej. Teraz miałem taką sytuację kiedy jechałem do Wrocławia. Gdy po długiej trasie odpaliłem auto po paru godzinach postoju, po prostu z tyłu była jakaś masakra... po dodaniu każdorazowo gazu z tyłu były kłęby niebieskiego dymu, ale naprawdę kłęby. Po wyłączeniu auta i sprawdzeniu stanu oleju chociażby na wyświetlaczu z 5 kresek zrobiły mi się 2 kreski.. Po prostu auto po każdorazowo dłuższym odcinku przy większej prędkości w granicach 140 i więcej, po takiej jeździe, dłuższym postoju i odpaleniu po tym auta dymi jak cholera na niebiesko i automatycznie spada poziom oleju. Musiałem przez ten czas już z 2L oleju dolać.. Czy będzie to na pewno problem z turbo ? Auto jedzie, ma moc, słychać jak turbina gwiżdże ale ona tak gwizdała od samego początku jak auto nabyłem czyli jakieś 3 lata temu. Kiedy kupowałem auto miało 100 tyś, a zrobiłem nim już 60 tyś. W tej chwili ma jakieś 160 tyś. Dodam tylko, że auto w ogóle nie dymi na niebiesko (ani na czarno) kiedy powiedzmy mu wygarnę na krótkich odcinkach. Wtedy nawet oleju nie ubywa, ale wystarczy dłuższa trasa i po postoju i odpaleniu auta jest makabra. Przeniesiono. Aston76 Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemylaw Opublikowano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Witam, chciałem się podpiąć pod temat, czy w Megane II 1.5 DCI też znajduje się zawór odmy, według zdjęć jest to wąż z "czarnym płaski talerzem", w mojej Megance jedyny taki "czarny talerz" znajduje się na pokrywie zaworów, czyżby to było to. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Tak, to będzie to. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemylaw Opublikowano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Dziękuję, spróbuje rozebrać ale widzę że będzie ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damus Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Kupiłem 2 tygodnie temu Scenica II 1.9 dci. Dzisiaj rozebrałem zaworek odmy, też jest do wymiany. Znalazłem na allegro zamiennik, nie wiem czy warto. http://allegro.pl/przewod-olejowy-zawor-odmy-scenic-i-1-9-dti-dci-i4754776145.html Coś więcej możesz powiedzieć na temat tego przewodu? warto czy lepiej oryginał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertokot25 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 czy zawór odmy w takim stanie jest ok? do kupienia za 30zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZibiW Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Wygląda ok. Zobaczysz z bliska. Jak nie to za ok 70 kupisz od 1,5 dci i przełożysz samą membranę.Ktoś to już opisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertokot25 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Tak wiem i chyba wezmę tą nową od 1,5Dci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczan Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Witam kupował ktoś to z allegro ? Bo w Aso nie mają takiego czegoś wgl . http://allegro.pl/nowa-zawor-odmy-renault-megane-ii-scenic-2-1-9-dci-i6701377641.html są różne ceny . Druga sprawa odma ile może kosztować ?? No i łączny koszt tego wszystkiego suma sumaru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi