Woytus Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Podejdźmy do tematu od początku. Masz tak od nowości czy zmieniałeś radio i wyświetlacz? Jeśli zmieniałeś to napisz co miałeś wcześniej i na co zamieniłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_myPL Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Miałem zwykłe radio (płaskie) bez BT. Zmieniłem na radio z BT - jak to radio podpiąłem pod stary wyświetlacz (ten który był od nowości - z tymi dwoma przyciskami po prawej stronie) to nic się nie działo. Jak podłączyłem pod wyświetlacz mozaikowy (tak to się chyba nazywa - bez tych dwóch przycisków) to po wprowadzeniu kodu radio zaczęło działać , wyświetlacz wszystko poprawnie wyświetlał. Fabrycznie był ustawiony język włoski i tylko to właściwie musiałem zmienić w opcjach, teraz mam oczywiście język polski, radio działa poprawnie wyświetla wszystko wraz z polskimi znakami, BT działa bez zarzutu, łączy się z telefonem zaraz po wejściu, rozmawia sie idealnie przez mikrofon. Mogę odtwarzać muzykę po BT itd. Tylko zegar miga i nie da się ustawić, w opcjach systemowych NIE MA opcji ZEGAR, jak niektórzy podpowiadali, resetowanie do ustawień fabrycznych nic nie zmienia (wraca tylko język włoski). Jak odłaczę wyświetlacz czas ustawia się na 00:00 i miga - centralnie jak radio jest wyłączone i w lewym górym rogu jak jest włączone. Odłączenie radia nie resetuje ustawień zegara. Żadne kombinacje na panelu radia i przy pilocie nie powodują reakcji (zmiany czasu). Jak pisałem wcześniej wyświetla mi wersję softu 88.11 - nie wiem czy to soft wyświetlacza czy BT. Na razie nie mam innego wyświetlacza do sprawdzenia, może w przyszłym tygodniu będę miał możliwość podpięcia wyświetlacza z navi (TomTom zwykły, nie LIVE), ale nie wiem czy jak będzie podpięty bez wiązki przewodów z navi czy wogóle zadziała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Czy masz radio z tego samego kompletu co wyświetlacz?? Jeśli nie to może być problem, bo w radiach od nawigacji nie ma opcji ustawienia godziny, bo godzina jest automatycznie obierana z GPS- i wyświetlacz od TomTom ustawia ją sobie automatycznie (jedna z opcji). Jeśli miałbyś radio bez navi to ta opcja powinna być w radiu, po za jego pomocą ustawiasz godzinę na wyświetlaczu. Jedyne wytłumaczenie jakie tutaj widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_myPL Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Radio i wyświetlacz z rożnych autek:( Teraz się zastanawiam czy jak założę wyświetlacz od navi TomTom lub TomTomLive ( mogę kupić w tanich pieniądzach ) ale tylko podłączę wyświetlacz tylko tą szeroką wtyczką + antenę gps ale bez całej reszty (joystick i cała reszta wiązki) , to powinno zadziałać ? Chodzi mi na razie tylko o wyświetlanie info i obsługę radia, połączeń telefonicznych ( wszystko oprócz navi - tą chcę pózniej dołożyć )?? Wiem że to może wróżenie z fusów ale każda informacja będzie pomocna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Nie, nie. Tą wtyczkę, którą wpinasz do wyświetlacza mozaikowego przy opcji z NAVI podpiszesz do takiej białej puszki, która jest zwana w schematach Renault "interfejsem multimedialnym". Wtedy ten sterownik przejmuje role sterowania cały zestawem radio + pilot przy kierwonicy + wyświetlanie informacji z radia na wyświetlaczu nawigacji. Jeśli nie masz NAVI to ta biała puszeczka/sterownik jest wbudowany w wyświetlacz. Poczytaj w tematach o dołożeniu NAVI, ten temat się tam przewija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_myPL Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Ok dzięki Woytuś za pomoc, chyba poczekam z tym wszystkim, skompletuję całą wiązkę pod navi łącznie z tym interfejsem multimedialnym + joystick i ekran i wtedy będzie ok + trochę czasu i cierpliwości z założeniem tego wszystkiego... Dodano: 12 mar 2013 - 11:56 Woytus, mam nadzieję że to ostatnie pytanie w tym temacie, już nie będę Cię zamęczał - czytałem oczywiście temat o wrzuceniu navi i powoli się do tego przymierzam, jak pisałem potrzebny czas żeby to zrobić, ale na razie czy jak podłączę to szerokie złącze (które do tej pory wpinałem bezposrednio w wyświetlacz mozaikowy) do "interfejsu multimedialnego (ta biała kostka) + pod wyświetlacz navi podłaczę antenę radiową, antenę GPS i kabelek do radia (wyświetlacz->radio) to wszystkie funkcje radia powinny (teoretycznie przynajmniej) działać (no oprócz nawigacji oczywiście)? Czy też cos jeszcze muszę podłączyć?? Wiem że czasami zachodzi konflikt jak wyświetlacz i radio jest z oddzielnych autek. Rozumiem że wyświetlacz navi do Megane III różni się tylko nawigacją - TomTom i TomTomLive, nie ma rozróżnienia, że inny jest do radia z BT a inny do radia bez BT (bo z kontekstu niektórych postów na forum można wywnioskować że takie niektórzy mają wrażenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Witam:) posiadam megane III ph I tak jak w opisie u mnie w ustawieniach systemowych jest opcja ustawienia zegara z której korzystam, mój szef nabył megane III ph II Dynamic 1.4 Tce z nawigacją, nie może ustawić zegara, próbowałem ja mu ustawić ale nie potrafiłem, w ustawieniach nie ma opcji zegarka, może któryś z kolegów forumowiczów podpowie w tym temacie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Godzina do ustawienia w Nawigacji , zresztą jak złapie sygnał GPS to samo się ustawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2sloma Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Temat nie został zamknięty, pewnie parę osób tu przychodzi z googla. No więc inżynierowie z Renault skopali koncepcję ustawiania zegara, mocno wiążąc ją z innymi wynalazkami. Domyślnie zegar ustawia się w radio, tak więc jeżeli wstawisz radio niefabryczne lub z innej wersji (z nawigacją) to tracisz możliwość ustawienia czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekkier42 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Mam to samo. Reasumując w niektórych egzemplarzach Reno Megane nie da się ustawić godziny. Moje Megane 2016r lift. W instrukcji jest bardzo przejrzysty opis jak to zrobić, niestety w menu nie ma opcji zegar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Odłącz i podłącz akumulator o północy. Zegar zaczyna odliczać od 0:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Jeżeli masz pokrętło wyszukiwania stacji radiowych.To po wciśnięciu start stop beż sprzęgła wciśnij ten guzik w pokrętle .Potem w prawej manetce z boku zmieniaj przyciskami.Ja tam mam ale w Fluence.Może masz podobnie.Auto nie odpali ale wyszukiwanie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Można interfejsem diagnostycznym ustawić godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henek14 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Jeśli ktoś ma problem jeszcze z ustawieniem godziny bo nie ma opcji w ustawieniach po radiu - w moim przypadku była taka opcja ale po wejściu w zegar nic się nie wyświetlało. Mianowicie jest jeszcze opcja, którą właśnie odkryłem że przez nawigację można zmienić. Wystarcz kliknąć na joistiku od nawigacji "menu" -> "zmień ustawienia" -> str. 4 "ustaw zegar" i można tam ustawić godzinę. Mam nadzieję że komuś to pomoże bo walczyłem z tym sam trochę czasu i nie moglem nic na ten temat sam znaleźć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pritchard Opublikowano 14 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Troszę odkopię wątek, bo zmagam się z tym samym problemem. @cinas napisał, że można ustawić godzinę interfejsem diagnostycznym. Czy możesz podać, która to pozycja i gdzie jej szukać? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi