Krzychu Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 U mnie pada od 20 minut, rozkręca się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 U mnie od rana pada śnieżek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Dziś gdzieś tak od 10 (rano) pada śnieg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 To jest po prostu tragedia ! Właśnie wróciłem z Żywca, drogi śliskie, nieposypane. Widać że niektórzy opon nie wymienili średnia prędkość to 30-40 km/h. Ciekawostka za Żywcem, w kierunku Zwardonia ledwo co posypało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 W Gliwicach zaczął sypać śnieg koło 11:00 a godzinę później już się jechać nie dało :) Istny koszmar to co się dzisiaj działo :) Na aucie miałem ponad 2,5 tony i to mi nawet nie pomogło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 U mnie od 6 rana pada do teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 U mnie dalej cisza, zastanawiam się czy to nie jest przypadkiem cisza przed burzą :) Co do opon to ostatnimi czasy znalazłem od cholery "fachowych" opinii, że jest za ciepło i w ogóle opony należy zmienić dopiero jak śnieg spadnie. I chyba efekty słuchania fachofcóf dają o sobie znać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Napadało jest z 5 - 8 cm i przestało, mam nadzieję, że chwilowo. Uwielbiam białą zimę, szczególnie zza okna i znad kaloryfera. :) Co do opon, to powymieniane już dawno w obu sceniolach, ale dziś okazało się, że w starszym sceniolu na jeszcze całkiem przyzwoitych semperitkach, syn miał problemy i auto szło jak sanki. Na szczęście było to na bocznej drodze dojazdowej do domu, gdzie tylko sąsiedzi czasami jadą. No i w Gliwicach w kilku miejscach pod światłami zerwało przyczepność podczas ruszania. Chyba oponki już za stare, guma twarda i pomimo, że zimówki i bieżnik wysoki, to będę musiał nowe zakupić. A sytuacja podobna do ubiegłorocznej, resztki na hurtowniach. W sceniolu drugim też kilka razy ASR/ESP pokazało dziś, że działa, a tu mam zimówki ubiegłoroczne UNIROYAL. Czyżby to nieodpowiedni śnieg padał, nieprzystosowany do zimowych opon??? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Żadne opony nie pomogą jak na drodze jest lód. No chyba, że z kolcami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Czyli dobrze kumam, padający dzisiaj śnieg był śniegiem nieodpowiednim, za szybko się w lód zamieniał, a na styku z betonem i kostką brukową szczególnie, choć z wierzchu był biały i mięciutki. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 gojgien, dokładnie. Wystarczy, żeby wyjechali i posypali i już da się jechać. Dużego komfortu nie ma, ale bez tego przy lekkim dodaniu gazu, czy lekkie hamowanie i koła ślizgają się. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Ba, by to takie proste było. Miałeś okazję Rybnik od strony drogowej poznać. Do każdego ronda, z każdej strony potężne korki, przed wzniesieniami tiry zablokowały ruch i się poukładało. Niestety piaskarki choć były w pobliżu, to w tych korkach utknęły. Sytuacja patowa. Nie wspomnę już o wyjazdach z parkingu TESCO, MM czy Praktikera. Nie dość że ostro pod górę, to droga z "puzli" No i jak na parking prywatny przystało, zero służb komunalnych. A to dopiero pierwszy delikatny śnieżek tej zimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 U mnie jakiś grysik popadał i tylko leciutko kolorek nadał, zabielił. Spowodował za to padając i topiąc się, że na drogach szklaneczka się zrobiła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 u mnie właśnie stopniał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zdjęcie wczoraj po 4 rano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi