grom Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 witam. ostatnio wystąpił u mnie taki problem. zaczęło mi wchodzić strasznie mało gazu. zaświeciła się czerwona kropka ze już końcówka gazu pojechałem na stacje i weszło mi 15 litrów;/ normalnie wchodzi 28. Dodam że wymieniano mi ostatnio wielozawór. Co robić z tym fantem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Tylko gazownik może pomóc. Widocznie źle ustawiony jest wielozawór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Albo połowę zbiornika wypełnia woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 (edytowane) [ciach] Wtedy nie zapalałaby się rezerwa. Regulamin pkt. 5.13 0cool Edytowane 23 Grudnia 2011 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Do podgięcia pływak w zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Czy nie zmieniłeś stacji? Kiedyś czytałem, że na jednym Orlenie była awaria dystrybutora, który pompował sprężone powietrze zamiast gazu. U zatankowanych w ten sposób pojawiały się identyczne sytuacje jak u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grom Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 nie stacja cały czas ta sama;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hendrix Opublikowano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Witaj, mam podobny problem - gazownik zapewniał mnie, że wejdzie ok. 33 l gazu, niestety wchodzi 28. Przekonywał mnie, że problem ustąpi po kilku tankowaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Przekonywał mnie, że problem ustąpi po kilku tankowaniach Nie ustąpi - może wejdzie więcej gazu, jak przed tankowaniem wyjeździsz go do dna (jeżeli ssak nie sięga dna butli). Jest to raczej sprawa ustawienia pływaka w butli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drive Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 może po prostu postaraj się wyjeździć cały gaz:D te rezerwy pala się różnie.. miałem taki przypadek że paliła się już rezerwa a przejechałem jeszcze 180km:) także wypal cały gaz i wtedy zatankuj i zobacz ile wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 gazownik zapewniał mnie, że wejdzie ok. 33 l gazu, niestety wchodzi 28 Podstawowe pytanie: a jaką masz pojemność butli :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek1227 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 za każdym razem wchodzi Ci tak samo gazu? Próbowałeś na innych stacjach tankować? Ostatnio dwa razy na tej samej stacji zdarzyło mi się,że dystrybutor w połowie tankowania "wybił się" tak jakby było już do pełna ale tylko w połowie miałem butle zatankowaną.Podjechałem na inną stację i bez problemu do końca się zatankował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 (edytowane) Witaj, mam podobny problem - gazownik zapewniał mnie, że wejdzie ok. 33 l gazu, niestety wchodzi 28. Przekonywał mnie, że problem ustąpi po kilku tankowaniach. Zrób zdjęcie butli jak jest zamontowana, skoro mało Ci gazu odrazu wchodzi po zamontowaniu instalacji na zdjęciu będzie widać przyczynę. Po pierwsze zapewne masz butle do jazdy na wstecznym po drugie butla jest ze skosa znacz przód jest niżej niż tył o około 4-5cm ale zdjęcie wszystko pokarze. Edytowane 15 Stycznia 2012 przez adbaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi