meganecoupe02 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Dlatego co za różnica zakup chińskiej sondy z oprogramowaniem lub bez. Paweł, różnica kilku stów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek88 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Witam. Posiadam Renault Megane 1,4 16V z 2001r Chciałbym zakupić zakupić interfejs, ale czytając to forum jak i inne, można się nabawić jedynie choroby. Jednemu działa ELM327 innemu nie, jednemu działa VAG-COM innemu nie działa. Znalazłem na allegro taki kabelek nie drogi, za 45zł http://allegro.pl/interfejs-tester-kabel-usb-renault-clio-kangoo-i3116828323.html Czy nim się połączę bez problemu, czy też są wyjątki że w jednej megance przy założeniu tych samych silników i roczników będzie działać a w innej nie ? Tu jest droższy, ciekawe czy to jest ten sam co w linku powyżej: http://allegro.pl/ddt-2000-renault-megane-scenic-clio-kangoo-do-2007-i3128506655.html Chciałbym uzyskać taką odpowiedź odnośnie tych linków co podałem, bo z ELM327 i VAG-COM to raczej ciężko o jednoznaczną odpowiedź. Co zrobię tym interfejsem za 45zł, za 59zł co podałem, ewentualnie jakieś innej do 100zł na allegro, czym się różnią, to są te same tylko cena wyższa ? Z góry dziękuję za pomoc, mile widziany link do aukcji. Pozdrawiam serdecznie Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 te kabelki to taka zabawka rewelacji nie ma. vag powinien pujść z ddt200 ale oprogramowanie po francuzku i cięzko rozkminić. autocom cdp+ działa dobrze aktualnie testuje i z renaultem bangla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
energyypl Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 ja bym chciał kupić coś do scenica II. znalazłem coś takiego:klik Waszym zdaniem warto? nie będe tego używał zawodowo itp, tylko do odczytu błędów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 NIE- 50zl na alledrogo kosztuje. Za tyle moze i sie opłaca-ale pamietaj ze sprawdzisz nim tylko silnik. Za wiele nie zmodyfikujesz, odczytasz bledy i moze ci sie je uda usunąc. Wyposażenia nawet tam nie zobaczysz-tylko sillnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) elm 327 jest dobry do forda i fiata do renaulta również całkiem daje sobie radę z odpowiednim oprogramowaniem jak np maxitest Edytowane 8 Maja 2013 przez pawelsonx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) Wydzielono z tego tematu i połączono z tym. Czyżby "ograniczenie prędkości w krajach arabskich" ? Ktoś grzebał ale nie miał wiedzy... CDIF-em też to można wyłączyć. I nie dajcie się nabierać serwisy i kilku ludzi którzy zakupili Clip-a chcą robić kasę i wmawiają że tylko Clip a to nie jest prawdą. Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) CDIF-em też to można wyłączyć Informacja przydatna... ,nie dajcie się nabierać serwisy i kilku ludzi którzy zakupili Clip-a chcą robić kasę i wmawiają że tylko Clip a to nie jest prawdą. Komentarz zbędny i zmanipulowany. Nigdzie nie napisano że "TYLKO Clipem" co tak odczytujesz i sugerujesz. Czyżby Clipem nie można było tego zrobić?? Może wystarczy info, że tym Twoim CDIF-em także to można zrobić?? A tak swoją drogą co w tym dziwnego że kogoś się z Renówką pod CLIPA posyła skoro to soft dla renówki przeznaczony?? Inna kwestia, jak tu polecać coś innego skoro na palcach jednej ręki można policzyć posiadaczy innych softów obsługujących Renaulta. Z CDIF-em chyba jesteś jedyny na tym forum, a przynajmniej jeden który go tak upierdliwie w każdym poście reklamuje, czyżby wszyscy mieli do Ciebie jeździć, a nie na CAN Clip bo to wyłacznie dla zdzierstwa sobie zakupili?? Nieuczciwie podchodzisz do tej sprawy i reklamy swojego "ogonka" Widać trudno do Ciebie docierają sugestie o obiektywne informacje w postach. Wszędzie widzisz podstęp i nieuczciwość. By było jasne- Clipa nie posiadam i takich usług nie świadczę. Edytowane 20 Kwietnia 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Forum jest po to by ludzie w prosty i tani sposób rozwiązywali problemy ze swoimi autami.Tu jedyną odpowiedzią jest "jedź na Clip-a" Tu nie chodzi o "mojego" CDIF-a tylko o to że tych CDIF-ów w kraju jest masa i jak ktoś ma jechać i zapłacić z Clip-a kwetę X to np. za CDIF-a może zapłacić mniej. Ja myślę o użytkownikach i podpowiadam jak mogą zapłacić mniej a to wielu boli. Nie znasz mnie nic o mnie nie wiesz a oceniasz... No cóż tak najprościej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Ważne jest by podać jaki soft sprawę załatwi i pozostawić użytkownikowi prawo wyboru czego szukać, nie przypinać od razu łatki naciągacza posiadaczom Clipa. Tak samo nie wszystkich znasz i nie wiesz jakie mają podejście do pomocy innym, sugerujesz jednak co innego i nawet paluszki Ci nie zesztywnieją jak to klikasz..... A czasami powinny... A jak to w praktyce wygląda?? Zazwyczaj podłączenie pod KOMPUTER 50 zł bez rachunku. I nieistotne jaki to soft, czasami nawet taki który Renówki nie ugryzie. Dobrze jeszcze jak "serwisant" w takim przypadku nie żąda gratyfikacji za zajęcie miejsca w garażu i stratę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Tak za jeden błąd a ile za skan całego auta i sprawdzenie kompletu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Biorac pod uwage koszt zakupu clipa i cdif-a, to cdif jest droższy, więc diagnoza teoretycznie powinna być droższa Poza tym nie spotkałem się z sytuacja, że ktoś bierze 50zl za skasowanie jednego błędu - to by była paranoja. podtrzymuje swoje zdanie - jeżeli maxiecu robi to co napisał kol. aniewa to wart jest swojej ceny. Zdecydowana większość użytkowników po zakupie tego programu użyje go max 1 raz miesięcznie. W II najczęściej robione programowanie to wtryski i czujniki ciśnienia - a kto to robi co miesiąc? Gdyby ktoś chciał na maxiecu zarabiać to raczej bym go nie brał pod uwagę, ale dla własnej satysfakcji jak najbardziej. P.S. Mam clipa ze 3 lata, a wszystkie swoje renówki podpiąłem przez ten czas max kilka razy (meganka I, scenic I, laguna II, meganka III, a i jeszcze jakiś scenic III z dalszej rodziny). Też miałem wizje, że będę diagnozował ile wlezie, a tak na prawdę nic się z nimi nie dzieje :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Odstajecie Panowie od tematu. Napisałem to co wiem - clipem można to wyłączyć, to wiem, bo robiłem. CDIFa nie mam i nie wiem co potrafi i nawet nie chcę wiedzieć. Owszem mam clipa i na nim czasami zarabiam choć nie jest to jakiś corem bussinesu dla mnie i nigdy nie będzie. Podejrzewam, że to pikanie można wyłączyć każdym grubszym sprzętem typu KTS, cdif etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Odstajecie Panowie od tematu Praktycznie od tematu odstaje tu tylko jedna osoba, swoimi postami (nie tylko w tym temacie) staram się tego usera sprowadzić na ziemię i do rzeczywistości, by nie robił z Was złodziei i wyłudzaczy, tylko dlatego że posiadacie Clipa, a nie inny program i oferujecie taką pomoc innym. Osobiście nic z tego nie mam, prócz satysfakcji, że nie pozwalam na ogólniki i tworzenie niczym niepopartych precedensów. Dziwię się tylko, że sami nie reagujecie sprzeciwem na takie zaczepki i insynuacje. Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Bo na zaczepki się nie reaguje, bo się obróci to przeciwko Tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi