grzes74 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Czy bluetooth fabryczny jest multipoint - tzn . jak mam 2 komórki przy sobie w aucie /kompatybilne z BT/ to obsługuje obydwie. Raz odbiera jedną, raz drugą, raz dzwoni z jednej raz z drugiej - w zależności od okoliczności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Podejrzewam, że niestety nie. Jak na Megane III to pwoinieneś dostać do niego instrukcję. Poczytaj co tam zapisali. Zawsze możesz się też pobawić i próbować sparować obie komórki i samemu sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 jest tak, że w systemie można zapisać do 5 telefonów niestety współpracuje tylko ten który sie pierwszy połaczył (bynajmniej u mnie w Megi III tak jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekade Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgadza się - obsługuje tylko 1 telefon na raz. W pamięci możesz ustawić 5 telefonów i wybrać, który ma pierwszeństwo połączenia, jeśli wykryje kilka na raz zaprogramowanych telefonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgold Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Ustaw w menu telefonu priorytet połączenia dla tego telefonu, który ma być dostępny dla prze BT i wtedy zawsze połączy Ci się jako pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes74 Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Po raz drugi zapytałem i po raz drugi dano mi do zrozumienia że ten system działa jak multipoint. Paruje się N - telefonów to fakt. Jeden może być tym pierwszym, ale podobno odbierze ten, który zadzwoni. a może się nie potrafię z nimi dogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekade Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Nie działa jako multipoint. Po prostu możesz wprowadzić 5 telefonów i ustalić priorytet, który ma być tym "pierwszym". Jeśli go wykryje w zasięgu to się z nim łączy, a jeśli go nie wykryje to łączy z kolejnym który jest w zasięgu. Więc zaprogramować możesz więcej telefonów, które będą działały, ale w jednym momencie tylko jeden będzie połączony - ten dla którego zaprogramowałeś priorytet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolo1976 Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 To może ja sie podepnę pod temat. Można powiedzieć, że zawsze byłem firmowym jeźdźcem Nokii :) Lecz przyszedł czas na smartfona. Zakupiłe Samsunga Galaxy Ace. Podłączyłem go do auta lecz jedna rzecz mi sie nie spodobała. Książka telefoniczna Nokii była wyświetlana cała w samochodzie, gdy teraz podłaczyłem Samsunga niestety tylko pokazuje część kontaktów. Nadmienię, że wszystkie kontakty są na karcie SIM. Tak samo było w Nokii. Wiecie może czym to jest spowodowane? Może ktoś się z tym spotkał. Może muszę coś ustawić w telefonie czy też w samym samochodzie?? Proszę o Wasze sugestie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 (edytowane) Po raz drugi zapytałem i po raz drugi dano mi do zrozumienia że ten system działa jak multipoint. Paruje się N - telefonów to fakt. Jeden może być tym pierwszym, ale podobno odbierze ten, który zadzwoni. a może się nie potrafię z nimi dogadać. Zauważ, że jak włączysz radio to ukazuje ci się komunikat o telefonie, który jest aktualnie podłączony. Więc tylko ten z komunikatu będzie obsługiwany przez radio. Jak chcesz przełączyć na inny, wcześniej sparowany to możesz to zrobić w menu i znowu ujrzysz komunikat, tym razem o tym innym telefonie. Ale ten pierwszy zostaje rozłączony. Edytowane 6 Lutego 2012 przez martello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgold Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Kolo1976 Niestety system BT by Renault (Bosch/Blapunkt) tak ma z niektórymi telefonami. Np z Samsungiem Omnia miałem książkę tylko do litery N. Reszta była niedostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 A czy ktoś wie, dlaczego sieć telefonu T-Mobile na wyświetlaczu wciąż pokazywana jest jako Era? Jak ustawiałem połączenie swojego telefonu z bluetooth operatorem była Era, więc taka też nazwa wczytała się do radia. Jakiś czas potem - jak wiadomo - z Ery zrobił się T-Mobile. Myślałem, że nazwa zmieni się sama jak na wyświetlaczu telefonu. Ale czekalem kilka dni i nic takiego nie nastąpiło. Nawet usunąłem ten telefon i ponownie go podłączyłem,bo myślałem, że gdzieś ta nazwa została ukryta. Ale to też nic nie dało. Nadal była i wciąż jest Era. Potem przestałem na to zwracać uwagę. Teraz znowu mnie to zastanawia. Czy ktoś miał to samo i mógłby podzielić się swoją wiedzą w tym względzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes23 Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy. To zależy od telefonu w dużej mierze. A raczej od jego softu. W iphonie 3g np nigdy nie będzie się wyświetlać t-mobile, bo ten telefon nie jest już wspierany przez producenta.(nie wychodzą na niego aktualizacje systemu) Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgold Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Sieć Era czy t-mobile to nic innego jak Polska Telefonia Komórkowa - PTC. Jej identyfikatorem jednoznacznym jest kod 260-02. To co wyświetla się na danym urządzeniu w głównej mierze zależy od tego co zostało zapisane w oprogramowaniu, czyli jaka nazwa została przypisana do 260-02. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Zatem, żeby przypisać inną, wyświetlaną nazwę pozostaje serwis i podłączenie komputera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgold Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 (edytowane) Nie, jesli nazwa jest w sofcie na sztywno przypisana to sam komputer nic nie da. Tylko update softwaru może to zmienić jednak najpierw ktoś musiał by go napisać a z powodu tak błahej sprawy nikt nie wyda kilkunastu tysięcy euro na napisanie nowego softu, jego weryfikacje i walidacje urządzenia. Edytowane 7 Lutego 2012 przez Robgold Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi