weglus Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 hej. nie znalazłem podobnego tematu na forum. dzisiaj zrobiłem mały test. automatyczne światła wyłączone- manetka w pozycji 0 odpalam silnik, światła sie nie włączają. manetka na światła krótkie światła sie włączają razem z silnikiem i gasną razem z silnikiem. automatyczne światła włączone-wszystko tak jak przy wyłączonych. może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi? coś mi sie kojarzy, że przed odłączeniem akumulatora jak miałem na 0 to sie zapalały, ale pewien nie jestem. możecie sprawdzić jak jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 atomatyczne światła ustawia sie clipem. Ja mam włączone właśnie clipem. Włączaja się same po zapaleniu(pozycja 0) i gasna same po zgaszeniu. Normalnie (bez katywacji clipem)jeśli nie wyłączysz świateł po zgaszeniu auta, zgasną po zamknięciu samochodu pilotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 przy czujniku zmierzchu można też robić to manetką 'auto'. informuje też o tym napis "autolights de-activated". z resztą sam to włączałem po kupnie samochodu niedawno . u mnie gasną po otwarciu drzwi kierowcy, czasami zostaje podświetlnie zegarów, które gaśnie po zamknięciu tych drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 (edytowane) weglus różnica przy auto jest taka że zapalą ci się ale tylko w nocy więc różnica jest w tym że światła w pozycji 0 :) Edytowane 20 Stycznia 2012 przez kanar666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 (edytowane) czasami zostaje podświetlnie zegarów, które gaśnie po zamknięciu tych drzwi. Mam to samo i wystarczy że podciagnę na chwile ręczny to gaśnie. Edytowane 20 Stycznia 2012 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 jak kupiłem auto to światła w nocy też sie same zapalały, a na wyświetlaczu było "de-activated" o ile dobrze pamiętam. ale jeszcze to sprawdze. myśłałem, że w tipsach jest opisane włączanie automatycznych świateł świecących cały czas. jeżeli chodzi o czujnik zmierzchu to powinno być napisane, że to włączanie i wyłączanie czujnika ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 witam,jak kupiłem auto miałem włączoną te funkcję, wieczorem i w nocy przy odpalaniu auta zapalay się światła same a na manetce było na zero,myślałem że tak ma być, ale jak w dzień wjechałem do garażu zapalały się wyjechałem gasły.A ja kręciłem tym przełącznikiem w lewo i prawo.Aż będąc w aso pytam się gościa po co ten przycisk AUTO i mam wyłączone ECLAIRAGE AUTO DES FEUX OFF,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Wiadomo w nocy same się zapalają bo ciemno,a jak wjechałeś do garażu to podejrzewam że już było troszkę ciemniej i czujnik stwierdził że jest już zmierzch i zapalił światła a jak wyjechałeś z powrotem z garażu na światło dzienne to światły zgasły Więc ja tu nic nie widzę niepokojącego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 aktywujcie sobie włączanie i wyłączanie na "0" i tak trzeba jeździć 24/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 a jak aktywować włączanie i wyłączanie na 0? u mnie jest tak, że na 0sie nie zapalają, ale jak mam w pozycji włączonej to same sie zapalają i same gasną. w zasadzie robią tą samą robote co na 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 (edytowane) w zasadzie robią tą samą robote co na 0 Zwróć tylko uwagę, czy same się nie zapalają. W niektórych autach jest błąd oprogramowania i w tej pozycji potrafią się same zapalić przy złej pogodzie i wydoją akumulator. W tym tygodniu akurat był taki przypadek opisywany. http://megane.com.pl/topic/35807-swiatla-same-sie-zapalaja/ Edytowane 26 Stycznia 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 auto od miesiąca i sie nie zapaliły jeszcze ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravwilin Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Witam Nie mogę wyłączyć automatycznych świateł. Próbowałem wyłączyć tą opcję przyciskiem auto na lewej manetce, ale przy dłuższym i krótszym przytrzymaniu nie reaguje i światła dalej same się włączają, nie mogę również wyłączyć automatycznych wycieraczek, Kuzynka ma również Megi II z 2003r, trzydrzwiową i u niej również nie możemy wyłączyć auto świateł. Czy jest jakaś specjalna procedura żeby to wyłączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Czy przez automatyczne światła rozumiesz automatyczne włączanie się w ciemności czy zawsze po uruchomieniu silnika? tego drugiego samemu łatwo nie wyłączysz - podpięcie pod komputer pozostaje tylko. Podobnie z automatycznymi wycieraczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravwilin Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 (edytowane) Chodziło mi że włączają się po zmroku (w ciemności, szarówie itp.) Jak jest słonecznie nie włączają się same. A wycieraczki same włączają sie podczas deszczu i nie można wyregulowac ich prędkości przełącznikiem biegów. Edytowane 8 Lutego 2012 przez ravwilin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi