aston76 Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 (edytowane) Jak masz brak ciśnienia w układzie hamulcowym na postoju to wymień sobie serwo na nowe i po sprawie. Edytowane 17 Marca 2012 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Na pewno po wyłączeniu silnika podcisnienie nie będzie sie utrzymywało kilkanaście godzin ( być moze kilka minut). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Jakoś w moim drugim aucie (Renault Clio II) potrafi się utrzymać przez cały weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Osobiście bym się tym martwił jak by się robił twardy hamulec podczas jazdy samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek126 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 witam ponownie trochę milczałem z tym tematem ale teraz to co napisze to będzie hit sezonu " hamulec się sam naprawił" dziś pojechałem jak co dzień do pracy i po pracy wsiadam do autka i SZOK pedał hamulca od razu bez odpalenia silnika mięciutki i lekko dało się nacisnąć do połowy dopiero tak za 4razem zrobił się twardy!!!!!tak wiec dla wszystkich co twierdza tak ma być lub ten typ tak ma to powiem jedno są w błędzie. nie wiem co się stało ze się samo naprawiło,wymieniałem na początku marca płyn hamulcowy, po wymianie było troszeczkę lepiej ale nadal był twardy a dziś wróciło wszystko do normy i nawet po postoju 5h pedał jest miękki.WIĘC PANOWIE POWIEM TAK Z TYM HAMULCEM BYŁO COŚ NA RZECZY TYLKO TERAZ POZOSTAJE PYTANIE CO BYŁO PRZYCZYNA I JAK DŁUGO TERAZ BĘDZIE DOBRZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo23 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 ten typ tak ma... za jakiś czas znów będzie twardy bez pompowania.. a później znowu miękki.. i znów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 To którędy to powierze może się ulatniać? Mój zrobił się twardy z rok temu i ni cholery nie chce mu sie odmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek126 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 dziś gadałem na ten temat w robocie i doszliśmy do wniosku ze winny był za to zaworek. jak przyszły mrozy to musiał się zaciąć i przepuszczał ja do pracy mam 5km w jedna stronę i 5km z powrotem a po pracy to za dużo nie jeździłem jak już to krótkie odcinki, dopiero w środę pojechałem w trasę 150km w jedna stronę i za chwilkę z powrotem to można powiedzieć ze 300km cały czas na rozgrzanym silniku, kumple powiedzieli mi ze podciśnienie do pompy bierze się z odmy (podobno) ze musiał mi się tam zrobić jakiś szlam z woda lub jak to czasami określają majonez i chwyciło a ze w środę zrobiło się dosyć ciepło i mocno rozgrzany silnik to puściło i jest ok, tak to sobie wytłumaczyliśmy, bo gdyby coś sie rozszczelniło sie na pompie to dziwne by to było żeby sie samo uszczelniło choć we francuzach to wszystko możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 jeżeli masz diesla to podciśnienie z pompy a nie z kolektora ssącego.Odma służy do innych celów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unspoken Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Chłopaki, przeczytałem cały wątek i jak dla mnie to chora sytuacja. Połowa osób mówi, że to jest normalne a druga połowa że nie:) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ To kto ma rację? Można się gdzieś tego dowiedzieć? Mam zadzwonić do Renault czy gdzie?:) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Miesiąc temu miałem zmieniany płyn hamulcowy a od wczoraj mam ten sam problem z hamulcem. Notabene, mogłem samochodu nie włączać przez dwa tygodnie i hamulec był miękki! Wczoraj miałem niezłe zdziwko jak po zdjęciu biegu zaczął mi się staczać z górki bo pedał nie zadziałał... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Jest to bardzo uciążliwa sprawa z włączaniem ręcznego ilekroć chce ruszyć bezpiecznie gdy zaparkowałem na skosie:| Regulamin pkt. 5.9 - Enter P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Zadzwoń do Renault jeśli masz ochotę, mi powiedzieli, że to sytuacja nienormalna, świadcząca o nieszczelności w układzie podciśnienia wpspomagania. W sumie cięzko o inne wnioski, skoro wcześniej tak nie było a teraz jest to coś się musiało "rozszczelnić". Usługi mogą się podjąć ale auto musiałoby zostać na conajmniej kilka dni w serwisie i nie dają gwarancji, że coś znajdą. Pewnie wymieniliby pół układu hamulcowego i saksowali majątek :) Wg. mnie jest to jakaś "pierdoła" typu luźne połączenie wężyków lub coś tego typu, nieszczelność musi być minimalna skoro jednak trzyma te 2-3 godziny podciśnienie, dużą dziurą nawiałoby powietrza w 10 sekund :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster-b Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 To ja dorzucę trzy groszę. Na WŁĄCZONYM SILNIKU po kilkkrotnym naciśnięciu hamulca pedał robi się twardy i nie ma siły hamowania. Co się dzieje? Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Prawdopodobnie padło serwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 A jak chwilę odczekasz to wspomaganie wraca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster-b Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Wraca w zasadzie po 2-3 sekundach. Jak nacisnę gaz to chyba nawet szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi