sartek Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Ja już dwukrotnie korzystałem z usług www.opony.com i za każdym razem żadnych zastrzeżeń. Opony zgodnie z życzeniem, dobra cena, szybka dostawa - ale tak chyba powinno być w każdym sklepie. Nie mam żadnych uwag, ale też uważam, że zostałem obsłużony tak, jak powinien być obsługiwany dowolny klient dowolnego sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 oscar_ZL, jak rozumiem zastosowałeś zniżkę obowiązującą dla naszego forum w tym sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Na jakimś innym forum przeczytełem, że koleś zmienił felge, gdzie ET było tylko o 1 mm inne (np: zamiast 30 miał 31) i już mu tam obcierało (hamulec). Mam więc pytanko, czy jeżeli teraz mam r13x5,5 i ET 36, a oponki 175 mm, to przy r14x6 i oponkach 185 i ET 35 będzie tam wsio pasowało? ps. nie wiem czy widzieliście ostatni test opon Motoru R15 V 195/65 więcej tutaj: http://start24.pl/forum/index.php?topic=9 Opony w tym rozmiarze ważą 8,30-9,15 kg, sporo Ja ostatnio ważyłem opony Michelin Energy + felgi stalowe (te R13), to całośc miała 11,3 kg Tak na oko opona 5,5-6 kg, i felga tyle samo. Felgi ALU o jakie się pytałem w sklepach i na Allegro R14 ważą ponoć 6,5-8 kg. Więc tak na oko, zestaw R15 + oponki = 17 kg (8,5+8,5)! Idąc tym tropem, moje przejście z R13 stali na R14 alu i ciut szersze opony, to będzie przejście z 12 kg (z kołpakiem) na jakieś 15 kg. Po 3 kg więcej na koło, hymm. Tylko 3, czy aż 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 ET 35 jeszcze podejdą więc nie masz się czym obawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 evo, ale to pytanie jest o felgi raczej nie w tym temacie co trzeba będzie grało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscar_ZL Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 oczywiście, że bez zniżki się nie obyło:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi1978 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Drodzy forumowicze jaki index nosnosci maja fabryczne laczki do megi I ph II ???? oponki 185/60/15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abbadon84 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Hmm mam problem z moimi letnimi oponkami otóż zmieniłem z zimowych i jakoś dziwnie kierownica mi drga :-/ wina opon czy może krzywych felg ?? ale felgi raczej dobre są bo w zesżłym roku nic się nie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwalczak Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 http://allegro.pl/item336633211_195_50_15_..._myslenice.html http://moto.allegro.pl/item335295841_enzo_...cja_4x100_.html czy ten zestaw bedzie pasowal do megane hb 96r? - obecnie mam 13nastki standardowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 dwalczak jeszcze niech ktoś sie wypowie ale ja myśle ze nie będzie problemu. Miałem coś podobnego u siebie, jedynie musiałem z tyłu uciąć trochę plastiku bo opona ocierała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hcm Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Abbadon84 sprawdz wyważenie może w czasie przechowywania odleciał jeden ciężarek i teraz ci drga kierownica. powiedzcie czy i jak istotne jest żeby oznaczać opony TL TP PL PP czy w innym sezonie też muszę zakładać tak jak jest oznaczone czy mogę oś przednią zamienić z tylną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abbadon84 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 hcm opony są wyważone bo ledwo co je założyłem i były prędzej wyważane ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papaa Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Witam, od dwoch tygodni jestem posiadaczem Megane w wersji kombi z 2003 r. 1.4 16 V, dla niewtajemniczonych - ostatni model (rok produkcji) Megane I. Mam zalozone opony chyba jeszcze od nowosci w rozmiarze 175/70 R14, ze wzgledu na stan tych opon chce kupic nowe i teraz mam dylemat. Czy prawidlowym rozmiarem dla tego modelu jest wlasnie ten rozmiar 175/50 R 14 czy 175/65 R14 ???? Nie ukrywam ze nawet w ksiazce sa podane obie wersje, dlatego prosze o pomoc. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 U mnie będzie coś takiego (M1phII) http://www.opony.com/opony/48704_continent...mcontact_2.html jakoś na dniach zamawiam. Ma może ktoś u siebie takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Ja w sedanie miałem 175/65/14. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi