Robak Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Leman666, te oponki jeżdżą u mnie w firmie na autku służbowym jakoś się trzymają, kierowca mówi że są słabsze w deszczu zwłaszcza hamowanie trzeba na nie uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 u mnie jest jeszcze opcja Kleber Dynaxer HP2 ale sam nie wiem jakie opony kupić, za duży wybór :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Leman666, kleber to taki tańszy michelin a dynaxer to opona model energy czy trzeba coś więcej dodawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Tak - na mokrym są fatalne :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Może tak mam 1200zł na opony, co byście doradzili w rozmiarze 195/60 R15 :P Bo jakoś się już zamotałem, a chce porządne opony zakupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Leman666, vredestein hitrac i toyo proxes CF1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Bridgestone Turanza ER 300 - troche drogie Dunlop SP Sport Fastresponse - mozna w dobrej cenie wyrwac ...ten model Toyo raczej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Bridgestone ER300 274zł ;D czyli nie jest źle ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Panowie mam maly problem. Mam takie oponki: I u mnie nie widac tych cienkich rowkow co sa na 3 wewnetrznych paskach (przynajmniej nie sa az tak bardzo wyrazne), widac tylko te grubsze i teraz nie wiem czy pojezdzic na nich jeszcze tez sezon czy zbierac kase na nowe :-? P.S. Jakby co to jutro tzn. dzisiaj wstawie fotki moich opon z samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Wczoraj testowałem swoje oponki (Toyo Proxes CF1) na krętej drodze, starałem się cały czas utrzymać około 80/90km/h i auto bardzo dobrze trzymało się drogi, nie wypadało ani nic takiego. Fakt faktem, była sucha nawierzchnia. Na mokrej opony trzymają się równie dobrze, aczkolwiek testowałem je dość ostro i wchodząc w zakręt 90 stopni przy 40km/h na wciśniętym gazie zaczęło mnie wynosić przodem (potem tyłem na zewnątrz), zatem przy dość ostrych zakrętach w deszczu trzeba trochę zwolnić. Ale ogólnie bardzo pozytywne opony, lekki szum słychać, ale przy włączonym radyjku na 5 volume już nic ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 CareK, uwazaj zebys sie nie przejechal. Kombik ma to do siebie ze bardzo dlugo sie dobrze trzyma drogi, ale jak juz straci przyczepnosc, to jest amen :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Wiem Easy, zdaję sobie z tego sprawę. Po prostu chciałem zobaczyć jak oponki nowe się trzymają drogi. Co do poślizgów, to w zimie trochę się ich uczyłem - w sensie nie zabawy, tylko poznania samochodu, jego zachowania i ruchów w pewnych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristof Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Witam!mam pytanie do mojego Renault Megan Scenic rocznik 97 automat-zalecane są opony 185/70 R14 czy moge założyc 195/50R15 czy nie bedzie to wyglądało dziwnie i czy nie będzie jakis skutków ubocznych itp.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 kristof, poprawny rozmiar to będzie 195/60 R15, 195/50 jest stanowczo za niski i będzie ci bardzo oszukiwał licznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allien18 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 ja nabylem w rozmierze 185/60 R14 Fulde Carat Progresso na allegro sa po ok 145 zl za sztuke troche je slychac... jak na razie nie mialem okazji ich dokladnie sprawdzic jutro moze bedzie okazja :P pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi