painter007 Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Cześć! od nie dawna stałem się posiadaczem megane 2 ph1 3D. Ostatnio zaobserwowałem parę problemów, które mnie nie pokoją. Chciałbym w skrócie opisać co się dzieje z moim autkiem. 1. problem to obrony - nie mam pojęcia,jakie powinienem mieć..jak rano odpalam autko to przekracza 1 na zegarze. Gdy się rozgrzeje mam o pół niżej, czyli pomiędzy 4, a 5 kreską (850obr?). Dzisiaj się zdarzyło, że miałem równo z 4 kreską i było również okpoza większymi drganiami. 2. A więc drgania.. przeczytałem parę tematów i prawdopodobnie będzie to poduszka silnika (olejowa). Ale są problemy z jej samodzielną wymianą? 3. Gdy zrobię jakiś dystans, powiedzmy 3-5km i staję sobie na światłach słyszę tyrkotanie od strony pasażera na wysokości schowka (w silniku). Dzisiaj, gdy obroty zeszły do 4 kreski nie było tego słychać. Jak się rozpędzę i jadę na luzie, również cisza..tylko na na postoju. Jak dodam lekko gazu - tyrkotanie zanika. 4. Nie wiem dlaczego, ale podczas postoju i zmiany biegów (podczas zmiany biegów) drżą mi szyby, tapicerka to normalne?Również, jak dzisiaj spadło mi do 4 kreski - problem zniknął. Wibracje były nadal, ale nic się nie telepało. Proszę o pomoc, wiem, że głupie pytania ale nie potrafię tego inaczej opisać. pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Podłaczam sie do pytania w pkt 3... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
painter007 Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 wymiana poduszki silnika (koło rozrządu) załatwiła sprawę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaGeeR Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Nie koniecznie mam wymienioną i nadal drgania wibracje występują przy niskich temperaturach zaznaczam. Poduszka wymieniona na firmy SASIC dolna również mam na mysli łącznik. Czy trzecia poduszka od skrzyno biegó może mieć na to jakiś wpływ?. Pozdrawiam. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 podobno SASIC nie jest już tak dobry jak HUTCHINSON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaGeeR Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Slyszałem podobne opinie właśnie odnośnie SASIC ale zdania są podzielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi