szaku Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) Ja postanowiłem taśmę wyciąć. Wiem, że to durne rozwiązanie, ale do kontrolki się już przyzwyczaiłem. Megi służbowa :) Aby nie chrobotało przy skręcaniu. Dziś to wymontowałem i nie mam zamiaru się pieścić. Pytanie czy poza kontrolką air i serwis reszta będzie działać jak do tej pory. Edytowane 14 Lutego 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Megi służbowa Gratuluję podejścia. Pytanie czy poza kontrolką air i serwis reszta będzie działać jak do tej pory A jak sam myślisz Po co ta taśma tam była Tylko po to by kontrolki po oczach nie dawały :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 (edytowane) no i pozbawiłeś się możliwości odpalenia poduch przy zderzeniu :blink: Edytowane 13 Lutego 2015 przez andrzej27r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaku Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 (edytowane) Tak czy inaczej z pękniętą taśmą też by nie wystrzeliła . Dodano: 13 lut 2015 - 23:14 Gratuluję podejścia. A jak sam myślisz Po co ta taśma tam była Tylko po to by kontrolki po oczach nie dawały :) Naturalnie kolego wiem po co ona tam jest .Tylko dziwi mnię fakt ułomności inżynierów ,którzy postanowili zamontować zbyt długą taśmę co powoduje pękanie języka .To właśnie jej wymiary i słaba jakość wykonania mechanizmu zwijacza powoduje ten bałagan . Mi chodziło o to czy w przypadku jej usunięcia nie nastąpią jakieś niespodzianki. W moim przypadku straciłem tempomat (ale to było oczywiste ) Rozebrałem to wieczorem a rano musiełem mieć auto więc wyciołem wyciąłem w sposób ,który umożliwi jej przylutowanie po skruceniu skróceniu.A po przyjżeniu się twierdzę,że skrucenie to nic innego jak poprawienie błędów fabrycznych . Dodano: 19 lut 2015 - 23:18 Mam dziś sporo czsu to zasieję forum postami. Poważnie pisząc chciał bym potwierdzić już opisywane patenty na skracanie taśmy .Słowem mówiąc TO DZIAŁA Uciąłem dokładnie 2,7 cm znojomek co grzebie przy lapkach polutował i dziś rano szybki montaż .Cały dzień w pracy ,a nie latam po autostradach tylko po budowach to kręcenia było dość .Zrobiłem nowy języczek nieco go modyfikując stosując butelkę plastikową i nic nie tyrka i nie ociera .Oczywiście wspomniany patent na dystans trzymający zębatkę zwijacza konieczny. Rano robiłem to w pośpiechu i nie działają spryskiwacze (biały element na, który oddziałuje manetka nie jest na swoim miejscu) więc będzie okazja zrobić fotki przy rozbiórce poprawiającej . Edytowane 20 Lutego 2015 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 bedzie okazja zrobić fotki przy rozbiórce poprawiającej . Zawsze warto zdjęcia zapodać by innym było łatwiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Może to coś pomoże ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzloss Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 (edytowane) Połączono z już istniejącym tematem. Witam. poszła mi taśma zwijaka kierownicy z Airbaga. Orientuje się ktoś gdzie można coś takiego zregenerować i jaka cena? Edytowane 21 Lutego 2015 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 masz pełno używek. opłaca się przesyłać/jeździć i płacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianmlo Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 (edytowane) Panowie czy znacie kogoś z województwa warmińsko-mazurskiego lub pomorskiego kto zajmuję się wymianą owych taśm? U mnie w miejscowości (Olsztyn) niestety nikt nie chce się tego podjąć. Chcą wymieniać kompletne manetki ze zwijaczem etc. Używek raczej nie chcę kupować, bo dzisiaj jedna okazała się z zerwaną taśmą, a nowy przełącznik jest zbyt drogi. Poza tym M II CC więc nie jest allegro zasypane manetkami do cabrio. Edytowane 27 Lutego 2015 przez damianmlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 (edytowane) jak się okazała zerwana to oddaj i szukaj następnej... jak nie to może spróbuj znaleźć elektryka który spróbuje ją naprawić, podebrać na wymianę taką samą tasiemkę może być ciężko... a takie pytanko to czym różnią się te z cabrio od zwykłego? Edytowane 27 Lutego 2015 przez karllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianmlo Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 (edytowane) Myślę, że na 100% jest zerwana, bo świeci się airbag i service. Słychać również takie "szuranie" podczas kręcenia kierownicą. Mechanik nawet nie zaglądał do niej, bo najwygodniej byłoby mu zmienić całość łącznie z manetkami, a to już zabawa za jakieś 600 złotych. Gdyby ktoś miał namiary na kogoś kto zrobi mi to w promieniu 200km od Olsztyna za rozsądne pieniądze będę wdzięczny :) Zastanawiam się nad demontażem zwijacza i wysłania do el-cars, ale chyba nie mam do tego ręki, żeby to samodzielnie zrobić pod domem, poza tym samochód stałby kilka dni bezużyteczny. Edytowane 27 Lutego 2015 przez damianmlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 W maju 2015 wymieniłem taśmę w Electric Cars. Równo po 9 miesiącach (10 tys. km) nastąpiło ponowne uszkodzenie taśmy. W najbliższym czasie jadę na gwarancyjną wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasztan0980 Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Witam. Temat może i stary, ale dzięki postom i poradom udało mi się zreanimować zwijacz bez nakładów finansowych. Po prostu zerwaną taśmę przylutowałem ponownie do złączki z pinami, lekko nie było, ale za to jaka satysfakcja. Kontrolki zgasły i jaka cisza przy kręceniu fajerką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Taśma wymieniona w ramach gwarancji. Zobaczymy ile teraz pociągnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fulrafal Opublikowano 28 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Szukam osoby naprawiającej/wymieniającej uszkodzoną taśme kierownicy w megane 2 w okolicach Śląska. Zna ktoś kogoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi