ABCMegane Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Witam, Zauważyłem, że frontowa strona chłodnicy a także tej od klimy w moim samochodzie jest bardzo brudna. Pełno tam owadów. Jak należy czyścić? Czy można używać Sonax (płyn do usuwania owadów) i potem płukać wodą? Czy Sonax może szkkodzić aluminium. Proszę o rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 ja bym spróbował sprężonym powietrzem przedmuchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sivasec Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Byle nie Karcherem bo mozna latwo uszkodzic Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Jak czytałem inne fora to sprężonym powietrzem przedmuchać się nie da. Trzeba wodą, oczywiscie nie zbyt mocną siłą. Moje pytanie, czy SONAX (płyn do owadów) może zaszkodzić aluminium? I jak zdjąć kratkę z przodu aby mieć dostęp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 W moich sceniolach bezproblemowo traktuje chłodnice KARCHEREM przy każdym myciu, przez kratki wlotowe, zarówno te w zderzaku jak i pod nim. Jak do tej pory nie ma problemów. Lanca Vario-Power i jechane.... To czysta woda, więc mniej dla aluminium szkodliwa jak zasolone badziewie z drogi w czasie zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi