[email protected] Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Witam! Jak w temacie jaki zestaw na przód do MII ph.II GT 1.9dCi, system ATE. Są w dobrej cenie na allegro zetawy TRW+Ferodo ale z klockiem 136 mm czyli system Bosch ze 156 mm nie znalazłem. W intercarsie wyszukałem sobie tarcze Ferodo 1124 w cenie 296 zł za komplet ale na fotce widzę, że mają tylko jeden otwór na śrubę mocującą a u mnie są na dwie lub TRW 4110 w cenie 212 zł ale za szt:( Do tego myślałem klocki Ferodo 1866 w cenie 167 zł komplet. Macie jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 (edytowane) - Tarcze ATE (chyba takie fabrycznie montują) 280zł np. http://autkoplus.com/product/id/126488,tarcza-hamulcowa-przednia-24-0124-0158-280-mm - Klocki Ferodo Premier FDB1866 130zł (polecam, drugi komplet właśnie założyłem). PS. W ASO w tej chwili komplet oryginalnych tarcz na przód to 414zł. Edytowane 14 Maja 2012 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 a może chcesz MIKODA nawiercane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 A gdzie kupujesz klocki Ferodo w tej cenie? Wchodzą Ci w prowadnice zacisku bez delikatnego zeszlifowania - chodzi mi o zewnętrzny kolcek - tak jakby był o 1mm za długi. Z nawiercanymi sam nie wiem - to jest "zwykłe" kombi, tyle, że lubię jak jest zadbane i dlatego nieoszczędzam na częściach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Kupuję tu: http://hamulce.net/ Wchodzą bez problemu, fabrycznie też były Ferodo. Sprawdziłem fakturę, jednak cena podskoczyła na 150zł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Montujesz sam czy zlecasz mechanikowi? Wiem, że bardzo ważne jest dokładne oczyszczenie piasty, w poprzednim aucie maiałem już tak ją pokorodowaną, że nie szło wyeliminować bicia:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 (edytowane) Klocki zmieniam sam, a tarcze teraz zmieniałem w ASO (130zł za wymianę tarcz i klocków). Edytowane 15 Maja 2012 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Nie pamiętam czy się nie wygłupiam ale kupowałem tarcze na przód w serwisie tyle że były to motrio z tego co pamiętam nie opłacało się mi sciagać kurierem cena 250 kpl? Otworami sie nie przejmuj, jeden styknie i tak dociskaja to śruby. Tarcze i klocki jak ma się choćby minimalne zdolnosci manualne chęci i miejsce wymieniac samemu, do oczyszenia piasty szczota druciana full bajer to na wiertarce. No ale jak się nie chce brudzic to mozna dac do mechanika niech zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Tarcze i klocki jak ma się choćby minimalne zdolnosci manualne chęci i miejsce wymieniac samemu, Chyba, że się trafi na takie upierdliwe tarcze, jakie miałem w ubiegłym tygodniu w sceniolu starszym. Demontaż bez rozcinania tarczy szlifierką kątową był niemożliwy, nawet opisanym sposobem z rozpędzeniem odkręconej piasty silnikiem i gwałtownym hamowaniu. Nie zerwało jej. http://megane.com.pl/topic/14960-co-was-ostatnio-wkurzylo/page__view__findpost__p__296618 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Byłem w ASO Renault, komplet tarcze+klocki+robota na orginałach 800zł - traz do końca maja jest jakaś wiosenna promoca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 (edytowane) Jak na ASO cena nie najgorsza, ale można taniej. Ja za tylne tarcze ATE z ABSem i łożyskami, tylne klocki Valeo i przednie klocki Remsa razem z przesyłką zapłaciłem 629 zł. Komplet tarcz na przód ATE (Brembo) + klocki ATE + przesyłka razem 493 zł (443 zł). Na Allegro sklep w którym kupowałem ma praktycznie tylko ofertę ATE i Brembo, ale w rzeczywistości mają dość bogatą ofertę. Poniżej link do sklepu (warto zadzwonić i porozmawiać o cenach i innych markach części). http://allegro.pl/listing/user.php/run?category=18834&change_view=1&description=1&order=d&string=Megane&us_id=20746564 Edytowane 21 Maja 2012 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Masz rację. Też liczyłem koszty żeby samemu zrobić: Intercars: tarcze ATE - 241zł, TRW 212zł, Brembro - 185zł; klocki Ferodo 167zł, ATE - 288zł, TRW - 201zł E-autoparts: tarcze ATE 144zł, klocki Ferodo - 136zł ASO: tarcze - 207zł, klocki - 256zł, klocki przywożę swoje kupione w e-autoparts (136zł + 16zł), wymiana, wszystkie oczyszczania, smarowania no i gwarancja a także wpis w książkę przeglądów i do bazy Renault 128zł ----- RAZEM niecałe 700zł Wybrałem ASO. Dodano: 24 maj 2012 - 21:23 Nowe klocki i tarcze zamontowane, wkrótce napisze jak się sprawują:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 (edytowane) Ja za tarcze Boscha na przód zapłaciłem 240zł(komplet) i 99zł za klocki Boscha. Tylne tarcze SNRa z łozyskiem za 484zł(komplet) i klocki Boscha 62zł. Edytowane 25 Maja 2012 przez Rosol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawpor Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Polecam zapoznać się także z tą ofertą - www.brakeparts.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martini26 Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 (edytowane) Właśnie zabieram się za wymianę tarcz i klocków bo już rankiem jak wyjeżdżam słychać piszczenie z kół przy ruszaniu i skręcaniu (a przy jeździe drga kierownica), klocki i tarcze wydarte na maksa tylko za cholere nie miałem pojęcia jakie klocki zamówić?! Po numerze VIN zamówienie poszło i właśnie je odebrałem. Tarcze TRW Lucas DF4110 oraz klocki TRW Lucas GDB1687 - mam nadzieję, że wszystko będzie pasować i pójdzie gładko z wymianą :) oraz, że wymienione części wyeliminują powyższe 'efekty' :) Tarcze - 148zł/szt. Klocki 115 zł/komplet na przód. sklep - wajbex.pl Edytowane 6 Lipca 2012 przez Martini26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi