Lense Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Zwracam się do posiadaczy Megane II 1.4 16v czy posiadają wygłuszenie maski (u mnie sama blacha) i jakąś pokrywę plastikową ozdobną na silnik tam gdzie cewki są. Pytam, bo w Megane I z tym samym silnikiem wszystko było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Miałem kiedyś Megane II z silnikiem 1.6 w benzynie i tam pokrywa była. Wygłuszenia pod maską nie było, ale dokupiłem na szrocie za grosze. Uważam, że pokrywa na silnik u Ciebie powinna być, wygłuszenia nie - te stosowane były zazwyczaj w dieslach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Mogę jedynie potwierdzić, że pokrywa jest, ale wygłuszenia nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Kiedyś rozmawiałem o tym gdzieś w ASO Renault i sprzedawca mówił, że na polski rynek na początku sprzedawali z pokrywą silnika, ale później żeby było taniej już nie było pokrywy - a raczej była za dopłatą. Nie wiem jak na zachodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lense Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 (edytowane) Już wiem, że nie było wygłuszenia fabrycznie, podobnie jak takich plastikowych osłonek pod maską ani plastikowej pokrywy na silnik. To chyba zależało, poza dieslami, które maty miały, od wyposażenia, ponieważ niektóre to mają, inne nie. Edytowane 10 Lipca 2012 przez Lense Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Ja mam pełen komplet plastików poza wygłuszeniem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lense Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 masz 1.6 one w większości miały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawior Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Cześć, Ja mam Megane II kombi 2004 1.6 16V mam komplet plastików ale bez wygłuszenia maski. Stąd pytanie: czy owe wygłuszenie warto dokupić? Powinno być ciszej w samochodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 nie da zbyt wiele, a ostatnio coś te meganki się palą, więc im mniej badziewia tym lepiej :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apw911 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Sorry za odświeżenie tematu. Zainstalowałem w swojej megance ostatnio lpg stag 4 qbox i wtryski gazu strasznie hałasują zwłaszcza na biegu jałowym. Dźwięk przypomina odgłos diesla więc postanowiłem zamontować wygłuszenie i o dziwo jest dużo ciszej. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 12 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Witam, nie chcę zakładać nowego tematu. Jaki rodzaj pokrywy/osłony silnika jestem w stanie zamontować do Megane II ph 1 1.4 16v? Wydaje mi się, że ta z Megane I powinna pasować, mam miejsca na spinki... Link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi