cichy.waw Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Witam, jaki olej lać do 1,6 110km i ile go wchodzi do silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punxhc Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 W przypadku tego silnika w MII zalecany jest Elf Excellium LDX 5W40, wchodzi równo 5l. Przypuszczam że w MIII nic się nie zmieniło, ale może się mylę. Na forum znajdziesz chyba rozpiskę olejów do różnych silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.waw Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 mi w serwisie nalali na przeglądzie ELF EVOLUTION SXR 5W40 teraz przychodzi kolej następnej wymiany ale już nie w serwisie i nie wiem co wlać czym one się różnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszM Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 (edytowane) Nie kombinuj i lej ELF EVOLUTION SXR 5W30 tak jak zalecany i jak miałeś lany w serwisie od początku ;) Edytowane 4 Czerwca 2012 przez TomaszM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.waw Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 właśnie w serwisie przy wymianie wlali mi 5w40 a nie 5w30 tak mam na rachunku napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Olej 5W40 zapewnia lepszą ochronę silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.waw Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Koledzy a kto wie ile tam wchodzi bo muszę zamówić i nie wiem czy 5L starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 (edytowane) kolego takie informacje są w książce serwisowej lub instrukcji obsługi, ewentualnie sprawdź sobie FV z ostatniej wymiany. Edytowane 5 Czerwca 2012 przez robpab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rectosei Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Wchodzi 4,8 litra do 1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.waw Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Koledzy a kto wymieniał olej sam i wie jakim kluczem się odkręca korek trójkąt czy kwadrat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 kluczem który dostaniesz na alleee za parenaście zł np taki http://allegro.pl/klucz-kwadrat-9-5-mm-korka-oleju-king-tony-nasadka-i2375040277.html lub ten http://allegro.pl/klucz-trojkatny-do-korka-oleju-renault-megane-i2375694898.html to przykładowe aukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.waw Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 ale jeden to kwadrat a drugi trójkąt, to jeden i drugi pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Almabra Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Witam Koledzy jaki olej do 1.6 110Km +lpg , czy do instalacji gazowej jakiś inny olej czy zalać to co w aso wlali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollup Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Witam Tak się zastanawiam (czytając posty) dlaczego (i czy to ma znaczenie) podczas przeglądu w serwisie Renault wymienili mi olej w moim Scenic'u na Castrol a nie Elf. Wprawdzie powiedzieli mi, że to nie ma znaczenia - tylko czy to jest prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QsOor Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Też mam problem z olejem po przeczytaniu wątku Do tej pory wlewali mi ELF EXCELLIUM FULL-TECH 0W30, na stronie Elfa jest jako Zalecenia alternatywne, czy przy kolejnej zmianie zalać Rekomendowany ELF EVOLUTION SXR 5W40 ,a może ELF EXCELLIUM LDX 5W40 :( Nie ukrywam, że boję się trochę o KZFR, czy aby 0w30 nie jest trochę rzadki ;) (1.6 16V, przebieg 70kkm, bez LPG, olej zmieniam co ok 15-18 tyś :P - trasy 80% 10-25km, 10% duże miasto, 10% drogi klasy A i S) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi