piopio155 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 SMD dużo lepiej świcą, nie wykazują błędu spalonej żarówki. W środu wszystkie led oraz postojówki mam niebieskie na rejestracji też świecą około pół roku żadna sie nie spaliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ga2cek Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Witam, chciałbym się dowiedzieć czy w Megane II ph I trzeba stosować ledy z can bus'em czy wystarczą zwykle żarówki np od tego użytkownika bo chciałbym sobie wymienić na coś mocniejszego, ale bym nie chciał posiadać błędu spalonej żarówki. Drugie pytanie: jakie polecacie ledy w drzwi ??? Pozdrawiam, ga2cek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Renówki nie wywalają błędów przepalonej żarówki, dopłacanie za dopisek CAN-Bus nie ma sensu. Ważne by te żarówy były obliczone na 14- 15V, a nie 12 jak chińszczyzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 (edytowane) wymieniłem niedawno wszystkie żaróweczki w środku na ledy ,żadnych błędów niema i nie będzie ,światło jest bardziej intensywne i milsze dla oka ,tylko jak poprzednik napisał ważny jest zakres napięć przy jakich pracują .u mnie w drzwiach siedzą W5W za ok 3 zł sztuka i sprawują się bardzo dobrze ,więc i w Megane powinny takie być .Jedynie w schowku i bagażniku mam rurkowe C5W podobne jak w tym linku: http://allegro.pl/w5w-t10-led-5smd-zarowka-postojowa-postojowka-5050-i3459385507.html Edytowane 6 Września 2013 przez andrzej27r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 (edytowane) Mnie tam już wszystkie ledy padły, a nie moge znaleźć żadnych na 15v... Dlatego przymierzam się do zwykłych zabarwionych na lekko niebiesko, co będą świecić na biało (tak jak moje OSRAMy na H7). Edytowane 6 Września 2013 przez brudijr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Można spróbować dobudować dodatkowy rezystor, by taką 12V przystosować do 15V. Warto jednak jedną rozebrać, by dowiedzieć się jak diody w środku są podłączone z rezystorem jaki tam jest. Potem obliczyć wartość dodatkowego i taki dolutować do kolejnej nierozebranej żarówki LED-owej. Jeśli za mało miejsca, by go do żarówki dolutować, wówczas można go podłączyć na przewodzie przed lampką. To powinno rozwiązać problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Nie dla mnie zabawy z lutownicą :) CA to zrobie, ale jak mam wchodzić w żaróweczki, lampeczki i inne kabelki to nie dla mnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 wymieniłem niedawno wszystkie żaróweczki w środku na ledy również wymieniłem 3 lata temu (w sumie jest chyba 15 LEDów). do tej pory wymieniłem jedną, ale uszkodzenie było mechaniczne - odseparował się wewnątrz "drucik".co zauważyłem - LEDy w drzwiach (nie wiem jak reszta) cały czas świecą, jak jest uruchomiona elektryka w aucie i zamknięte drzwi. świecenie jest baaaardzo minimalne, ale jest. doskonale to widać w ciemnościach. wymiany nie żałuję, bo żarówki W5W bardzo się grzeją i kopcą klosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomasleon Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) czy te ledy będą dobrym wyborem (podświetlenie wnętrza oraz tablicy)? http://allegro.pl/rurka-36mm-c5w-c10w-led-5050-smd-gratis-fv-i3733255483.html lub http://sklepledowy.pl/pl/i/Renault-Megane-II-Kombi/16 Edytowane 16 Grudnia 2013 przez thomasleon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Tu masz link do tematu oświetlenia wnętrza i będą opisane różne źródła światła http://megane.com.pl/topic/29312-jasniejsze-oswietlenie-wnetrza/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomasleon Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Dzieki.Czytałem temat ale nie zauwazyłem jednoznaczej odpowiedzi na moje pytanie.Proszę o dalsze sugestie w kwestii linków powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Co do oświetlenia wnętrza to w swoim poście dokładnie opisałem oświetlenie jakie zastosowałem i nawet zrobiłem zdjęcie lampki z 3 źródłami światła. Żarówki rurkowe nie nadają się do podsufitki. Tam tylko W5W. Do schowka oraz do bagażnika są rurkowe. W schowku mam zestaw składający się z 4 diód smd5050 a w bagażniku z 6 tylko że ja mam wersję sedan a jak jest w krótkim w bagażniku to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomasleon Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) ok, czy mozesz podac mi namiar gdzie kupiłeś wszystkie-poszczególne "żarówki" Edytowane 16 Grudnia 2013 przez thomasleon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Użytkownik skania_80 http://allegro.pl/listing/user/listing.php?order=p&us_id=7071828 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomasleon Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 aukcji co niemiara czy jakaś sugestia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi