gojgien Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 No zastanów się czy w końcu piszesz o POPIERANIU czy STOSOWANIU?? Motasz i w każdym poście piszesz cos innego... Powtarzam raz jeszcze: MY NIE STOSUJEMY (ja na 100%, z Twoich wpisów wnioskuje że także nie, dlatego liczba mnoga) co nie oznacza że nie jest to powszehnie stosowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziab Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 mrarek jakie dokładnie ledy zastosowałeś do podświetlenia tablicy rejestracyjnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Motasz i w każdym poście piszesz cos innego... nie wiem, co łykasz... piszę wyżej: 1) do świateł postojowych NIE STOSUJEMY LEDów. do pozycyjnych też. 2) żadna LED W5W nie da takiego mocnego szerokiego światła jak zwykła żarówka! to wg mnie jest czytelne, że NIE UŻYWAMY tego typu oświetlenia, ze względu na powyższe mrarek jakie dokładnie ledy zastosowałeś do podświetlenia tablicy rejestracyjnej? dobre pytanie o ile dobrze pamiętam, to zakupiłem jakieś najtańsze z ALLE. lampkę w oświetleniu tablicy mam na żarówkę W5W (podobno są też na rurkowe) jak tutaj: http://allegro.pl/scenic-ii-lampka-lampki-tablicy-rejestracji-i3770526895.html najtańsze z ALLE kupiłem, gdyż w przypadku uszkodzeń nie żal by mi było kasy, ale trzymają się ok. 4 lat i ŻADNA nie uległa uszkodzeniu. kiedyś zamienię na białe ciepłe, bo mam białe zimne. wyglądem są identyczne, jak te: http://allegro.pl/zarowka-led-w5w-t10-r10-12v-postojowa-postojowki-i3769806820.html czerwone w drzwiach są bardzo dobrze widoczne po otwarciu drzwi Edytowane 17 Grudnia 2013 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Kolego mrarek jak wymieniłeś podświetlenie climatronica i radia? Są tam jakieś diody lutowane czy zwykłe żarówki? Jak się dobrać do radia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 (edytowane) najgorzej jest z radiem, bo diody z takim mocowaniem, jak tam są, znalazłem w wysokich cenach. poradziłem sobie równie prosto i tanio na zamiennikach. radio wyjmujesz "wyjmakami": 4 gwoździe albo drut spawalniczy wygięty w literkę U wciskasz w 4 otworki radia Edytowane 17 Grudnia 2013 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianek251 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Witam, jak wymienić żarówkę w schowku po stronie pasażera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 facet co handluje ledami napisał mi że do podsufitówki są potrzebne ledy cambus dziś kupiłem 10 szt tych: http://allegro.pl/zarowka-t10-w5w-12v-postojowka-led-0-99zl-gratisy-i3850274851.html kolor BIAŁY CIEPŁY/SŁONECZNY 4000-5000 K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Witam, jak wymienić żarówkę w schowku po stronie pasażera? Trzeba wyjąć schowek a potem to już z górki, bo wszystko jest na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianek251 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 (edytowane) tak wlasnie myslalem. schowek trzyma się tylko na 2 śrubach? bo u mnie w schowku jest jeszcze jakiś niebieski przełącznik oraz bezpieczniki (mieszkam w uk) Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 9 Stycznia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 (edytowane) Kolego schowek trzyma się na 6 śrubach, jedna jest w wersji europejskiej pod zaślepką, trzy po środku schowka i 2 po boku pod zaślepką deski. Tutaj masz schemat jak go wyjąć przy wymianie filtra. http://www.filtron.pl/katalog/instrukcje/1130k.pdf Edytowane 9 Stycznia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_fsw Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 najgorzej jest z radiem, bo diody z takim mocowaniem, jak tam są, znalazłem w wysokich cenach. Pamiętasz jakie to są diody? I jakich zamienników użyłeś? Chodzi o radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 oryginalne są takie (dioda świeci do otworu): ja wstawiłem zwykłe 3mm zamontowane tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_fsw Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź. Czy to są takie diody (ja chcę mieć czerwony kolor podświetlenia) Link? Edytowane 27 Maja 2014 przez darek_fsw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 wyglada, ze tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Witam. Chcę wymienić W5W we wnętrzu na ledy SMD. Wpadły mi w oko takie: podsufitka: http://www.sklepledowy.pl/pl/p/Zarowka-Led-W5W-T10-1x-SMD-5050-Zimny-CANBUS-BLACK/1090. Przód 3szt i tył 1szt. drzwi: http://www.sklepledowy.pl/pl/p/Zarowka-Led-W5W-T10-2x-SMD-5050-Zimny-CANBUS-BLACK/544. 4szt. kolor oczywiście biały ciepły. Czy w takiej ilości dadzą większą ilość światła, lub chociaż taką samą jak zwykłe W5W :) Edytowane 7 Stycznia 2015 przez ziomek4007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi