wafel324 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Witam ostatnio zrobiłem chiptuning w megane II 1.9dci razem z wydechem przelotowym powinno być około 160km. Jednak dziś rano spotkała mnie niemiła niespodzianka, mianowicie auto straciło całkowicie moc, nie wyświetlił się żaden błąd, nagle jadąc auto straciło moc. Po podpięciu do komputera pokazało 3 błędy: P0403 P2120 P0225 czy ktoś mógłby mi powiedzieć co może być nie tak w moim aucie. Dodam, że auto po około 40min spokoju odzyskało moc ale wydaje mi się że jest słabsze niż wczoraj, zrobiłem nim także kilkanaście kilometrów w celu sprawdzenia czy problem powróci jednak na razie auto jeździ tak jak powinno (może nie do końca). Koleś który robił mi chip zaraz przy chipowaniu powiedział mi, że w tych silnikach często po chipowaniu trzeba wymienić czujnik na listwie common rail. Chciałbym się dowiedzieć czy wymiana tego czujnika rozwiąże mój problem? myślę także czy to może być wina zaworu EGR?? mam nadzieję że ktoś będzie wiedział co to może dokładnie być Dziękuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Koleś który robił mi chip zaraz przy chipowaniu powiedział mi, że w tych silnikach często po chipowaniu trzeba wymienić czujnik na listwie common rail. ta, często się zdarza, że silnik też trzeba wymienić :) podepnij auto pod clipa, będziesz miał podane konkretne błędy z opisem. To może być EGR (wyczyśc i zaślep) albo np potencjometr pedału gazu. Przepływomierz też jest podejrzany, ale on by wywalał chyba błąd na desce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 403-recyrkulacja usterka 225-pedał gazu usterka 2120-takiego chyba nie ma bo powinny być 3 cyfrowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafel324 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Więc tak opisy do kodów są takie: P0403-uklad recyrkulacji spalin, niesprawność obwodu P2120-przepustnica/czujnik polozenia pedalu/ pedału gazu- wadliwe działanie P0225-obwód czujnika/przełącznika "c" przepustnicy/pedału gazu- wadliwe działanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi