deksman Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Witam.Wie ktos ile dokladnie wchodzi oleju do silnika 1,5 dci bo od kupna ma kombinowaną miarke i boje się że może byc troszke za duzo.Wlalem 4 litry i pokazuje ponad maximum i nie wiem czy mam troszke upuscic oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 1,5 DCI - 4,6 l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 powinno wejść ok. 4,5 litra + do filtra trochę. ja zawsze leję 5 litrów i mam MAX na bagnecie i nie dolewam przez 10 kkm do następnej wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deksman Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 ok wlalem 4litry wiec nie musze upuszczac, tylko doleje troszke i bede mial porownanie ile pokazuje na miarce wtedy. Dodano: 17 cze 2012 - 12:10 odnosnie oleju jakie powinno byc cisnienie w tym silniku przy pelnym rozgrzaniu do temp 80-90 stopni na wolnych obrotach i wiekszych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 bieg jałowy - 1,2 bara 3000 obrotów - 3,5 bara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deksman Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 bieg jalowy czy 1000obrotow bo bieg jalowy ma 800zazwyczaj bo w innej literaturze też tak mialem podane z tym że 1,2 bar przy 1000,u mnie na biegu jalowym jest po pelnym rozgrzaniu ciutkę mniej jakies 1,1 a wogole jaka jest tolerancja cisnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi