Michal.A. Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 (edytowane) Witam, Widziałem w paru megankach takie ozdobne srebrne wloty powietrza montowane na przednim grilu pod reflektorami (mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi ) Zadzwoniłem do ASO i podobno jeden taki kosztuje ok 500zł, wie ktoś może gdzie takie można kupić taniej? Przeszukałem już allegro i inne stronki ale nie znalazłem. Pomijając fakt,że ASO sobie SŁONO za to liczy to i tak nie ma już możliwości kupienia tego u nich - brak na magazynach. PS. widzę, że się pomyliłem, proszę o przeniesienie tematu do działu "TUNING" Edytowane 13 Lipca 2012 przez Michal.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Tez kolego sie zastanawialem nad tym jesli chodzi o te srebrne wstawki ktore sa seryjnie montowane w M3 coupe, jednak sa tez takie ktore pasuja do zderzka od hatchbecka i grand toura. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 http://allegro.pl/megane-iii-coupe-kratka-wlot-powietrza-zderzaka-i2527618628.html chodZi o takie coś? Podejdzie z coupe do HB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 No wlasnie wydaje mi sie ze nie bo coupe to podchodzi pod reflektor i tablica jest usadowiona w jeszcze dodatkowym plastiku ktory tworzy calosc z tym srebrnym. i mam wrazenie ze caly dolny wlot jest inny. Sa natomiast takie wstawki ktore pasuja do normalnego zderzaka (widzialem juz tak w 2 megankach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Ale jak takie wstawki chcesz dać to chyba z całą atrapaa grila trzeba zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal.A. Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 no te z cupe to nie spasuja - są "za wysokie" szperałem dużo po allegro i w końcu znalazłem, ASO z Rzeszowa robiło wyprzedaż i kupiłem takie do mojej megi grandtour (nie trzeba zmieniać atrapy grila - daje się tylko te wstawki), dałem 300zł za komplet, a jak się dowiadywałem u Pietrzaka w Katowicach to śpewali ok. 480 zł za sztuke ;) . Trochę się nagimnastykowałem z ich montażem (musiałem się zaopatrzyć w nitownicę) ale wszystko poszło ok. i autko nabrało chrakteru Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 (edytowane) Kolego a mają tam więcej? Może numerek orginału masz? wyglada to tak http://www.bluecars.net/Image_ecl/pack_full_led_Renault_Megane_3/Pack_blanc_led_xenon_Renault_Megane_3_tuning_feux_de_jour_3.JPG Edytowane 3 Września 2012 przez Tytan555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal.A. Opublikowano 3 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Dokładnie tak to wygląda. Sprawdzałem, niestety aukcja zakończona i już tego nie sprzedją, a nr katalogowy to: 7711425445 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 (edytowane) Dzięki kolego z numerek poszukam, może gdzieś będą za rozsądna cene Edytowane 4 Września 2012 przez Tytan555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokon4 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Trochę dla odświeżenia tematu: ramki (atrapy) wlotów nadal są dostępne. Trzeba trochę poszperać...Zdarza się, że można je jeszcze zdobyć pod starym numerem katalogowym. Nowy numer ramek, który uzyskałem od ASO to 8201210840 - koszt ok.700 zł - jak dla mnie trochę sporo. Ja znalazłem plastiki w necie za 200 zł nowe, z nitami, śrubami, instrukcją montażu, oryginalny karton, kolor czarny połysk (występowały jeszcze pod starym numerem). Ponieważ kolor mi nie odpowiadał dałem je do lakierowania na kolor srebrny pół-mat. Wyszły super! Sam montaż nie jest zbyt trudny. Po dwa nity i jedna śruba na stronę. Ważne jest dobre wymierzenie otworów. O ile zanitowanie nie było jakimś sporym problemem to już wkręcenie długiej śruby od spodu zderzaka tak (trochę kiepski dostęp, o czytelności instrukcji montażu nie wspomnę). Koniec końców jakoś udało się to złapać, wszystko trzyma jak należy, nity i śruba niewidoczne. Reasumując za 250 zł i pół godziny poświęconego czasu autko dostało sportowego charakteru - zdjęcie w załączeniu. Warto było Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz243243 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Odkopując temat, ja również mogę się pochwalić zamontowanymi atrapami wlotu powietrza. Zainspirowany użytkownikiem Tokon4 znalazłem kompletne atrapy wraz z nitami, śrubami i instrukcją za 130zł. Efekt można zobaczyć poniżej, potwierdzam że warto przeznaczyć taką kwotę aby dodać mały detal do swojego autka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokon4 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Elegancja - Francja Super wyszło... Też malowane czy dostałeś gdzieś srebrne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz243243 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Dostałem srebrne trochę było nieciekawie bawić się z tymi nitami a w szczególności śrubami od spodu samochodu przy temp. -4 st C no ale nie było wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mislaw Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Szukam szukam i znaleźć nie mogę. Były jedne za 344 PLN to ciut drogo . Jak by ktoś je znalazł proszę o link . Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokon4 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Znalazłem kilka na "Alledrogo.pl" LEWA: https://allegro.pl/oferta/renault-megane-iii-kratka-atrapa-zderzaka-lewa-7751697723 https://allegro.pl/oferta/renault-megane-iii-prawa-sportowa-kratka-zderzaka-7766900565 https://allegro.pl/oferta/kratka-nakladka-sportowa-renault-megane-iii-lewa-7660876718 PRAWA: https://allegro.pl/oferta/renault-megane-iii-kratka-atrapa-zderzaka-prawa-7751202116 Niestety części używane bez nitów i śrub, niektóre do ponownego malowania - na upartego coś wybierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi