kataryniarz Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 gojgien - Manta ma Windows CE więc bez problemu odpalisz tam prawie każdą mapę, AutoMapa działa i nie trzeba wcale odblokowywać urządzenia :) Właśnie walczę z odpaleniem AM na GoClever :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Ma ktoś dobrą bazę punktów POI ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Prezes, CareK mi dawał i nie narzekam,chociaż przydałaby się mała aktualizacja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvercar Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 http://forum.dvhk.pl/showthread.php?t=2603...ighlight=tomtom do większości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Dziś GoClever 4330A przeszedł chrzest w terenie z AutoMapą 5 + baza fotoradarów - działa bardzo dobrze, jestem zadowolony, mogę z czystym sumieniem polecić dla szukających taniego navi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 oto dziś miałem okazje zrobić pierwszą rundę z Nawigacją złożoną z: Nokia E50+ odbiornik navibe sirf star III+ tom tom 6,02+mapa 680.1536_Eastern_Europe. Jestem bardzo zadowolony i po mojej miejscowości prowadzi super. Wcześniej widziałem jak prowadzi navigacja MIO (ale nie wiem z jaką mapą) i tam jak ubzdurała sobie jakąś trasę to na siłę chciała aby człowiek zawracał i wrócił na określoną drogę. Na plus dla mojego Budżetowego zestawu mogę przyznać że tom tom jest pozbawiony tak dużej upartości i potrafi się szybko dostosować do obranej przez kierującego drogi. Wadą jaką zauważyłem to odbiór sygnału GPS który może zostać utracony w najmniej spodziewanym momencie ale tu myślę że z pomocą przyjdzie dodatkowa antena ale to dopiero po dokładnych testach bo na razie nie ma tragedii. Jestem w pełni zadowolony i w końcu twierdzę że wielkość wyświetlacza to mniej ważna sprawa gdyż można tylko słuchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Ja mam odbiornik nokii ld-3w i sygnał od marca może zgubił 2 razy tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 proponuję położyć odbiornik np przy tylnej szybie, przednie szyby jeżeli sa metalizowane lub pokryte innym wynalazkiem mogą powodować zakłócenia w obiorze sygnału gps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Jestem w pełni zadowolony i w końcu twierdzę że wielkość wyświetlacza to mniej ważna sprawa gdyż można tylko słuchać. A u mnie jest odwrotnie,nie slucham nawigacji tylko na nia zerkam.Dlatego nawigacja w telefonie sie u mnie nie sprawdza.Musze miec czytelny ekran a moje dwa typy to TomTom i Garmin.Szybkie,czytelne i nieskomplikowane w obsludze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Tu się zgodzę z waldkiem, mimo, że słucham nawi to lubię patrzeć sobie na trasę, przeglądać następne punkty, czy coś takiego. W tej kwestii zwykły nawi jest o wiele lepszy - komórki się chowają - akurat tutaj miałem porównanie, bo kolega w Anglii w tamtym roku testował taką Nokię i patrzyło się na nią nie najlepiej. Zresztą taka opcja nawigatora w komórce to chyba tylko dla kogoś, kto już kupił taki telefon i po prostu chce mieć dodatkowo nawigator. Bo patrząc na ceny N95 (orientacyjnie 1000 zł) to chyba nikt o zdrowych zmysłąch nie kupi tego telefonu tylko dla nawi, podczas gdy za taką cenę można kupić dobrej jakości nawigację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 CareK, dokładnie jak ktoś ma kupować telefon specjalnie to jest to głupota. Ja akurat miałem swoją nokie od 1,5roku więc wystarczyło dokupić navibe za 115zł. Co do sygnału to miałem słabą baterię i teraz jest ok. Jak na razie wyświetlacz E50 wystarczy(zawsze coś na nim widzę) i tak jestem podekscytowany z posiadania takiego bajeru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Ja wreszcie zwalczyłem dodawanie POI do Garmina - jest :) Już od dzisiaj mam kolejne punkt kontroli - upodobali sobie pewne miejsce, gdzie dopiero co wprowadzili 40 km/h. Teraz muszę dojść jak to wprowadzić bez tworzenia dodatkowego pliku a dopisać już do istniejącego CSV ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Tak więc chciałem poznać konkurenta mojego wcześniejszego oprogramowania i zainstalowałem Garmina Mobile XT 4.10 + GPMapa 2008.1 Faktycznie pokrycie w porównaniu z tom tomem jest na plus dla GPMapy w wcześniejszej mojej mapie brakowało wielu dróg które tu są. Obsługa jest trudniejsza ale wszystkiego idzie się nauczyć czy raczej przyzwyczaić. Plus dla Garmina że dostosuje mapy automatycznie do trybu dziennego i nocnego. Tak więc nie planuje szybko wrócić do TomTom 6 i pocieszyć się nowymi mapami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz35 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Mam pytanie: TomTom One V3 - traz w MM za 399zł czy warto? Podobno nie najlepsze mapy Polski. testował ktoś to urządzonko - ja potrzebuję głównie do wycieczek po kraju oraz u sąsiadów (Słowacja ,Czechy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 a która wersja MM ? Po polsce to nawet starsze mapy MM sprawdzaja sie całkiem całkiem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi