heseme Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 (edytowane) Witam wszystkich jako ze jest to moj pierwszy post.Problem dotyczy dziwnego pukania w tylnej czesci samochodu w monencie kiedy otwieram ktorekolwiek drzwi.Pukanie wystepuje przez ok 2 sek sekundy,zamki otwieraja sie normalnie ale to pukanie jest denerwujace.Zaznacze ze jak zamkne i otworze od razu to tego pukania nie wystepuje tylko jak zamkne i nie otwieram przez dluzszy czas. Czy moze ktos spotkal sie z czyms takim,auto na gwarancji wiec nie ma problemu ale wiadomo jak to w serwisie beda wymyslac ze ten typ tak ma. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Edytowane 25 Lipca 2012 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Masz elektryczny hamulec postojowy?? Przysłuchaj się, czy to nie z jego okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heseme Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Mam elektryczny hamulec postojowy myślisz że to ma coś wspólnego z tym pukaniem, dodam że bardziej intensywnie słychać to od strony kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Nie wiem. Zauważam tylko czasami w moim sceniolu drugim, jak otwieram drzwi, szczególnie lewe tylne, to mam taki odgłos podobny do zaciągania hamulca, albo siłownika zamka w klapie bagażnika. Niestety dzieje się co jakiś czas i przez moment, zazwyczaj to zaskakuje i trudno zlokalizować. w tych drzwiach miałem zepsuty przycisk zamykania HF, więc nie wiem czy to nie miało powiązania. (choć byłaby to dziwna zależność) Obecnie jest wymieniony i jeszcze tego nie zauważyłem. Ale czekam i nasłuchuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heseme Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Ciężko zlokalizować skąd to dochodzi ale wydaje mi się że to coś pyka w tylnym błotniku od strony kierowcy.Może to jakiś przełącznik sam niewiem umówie się do serwisu zobaczymy co powiedzą. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 To moż być hamulec ręczny, lub alarm. Masz fabryczny alarm? U mnie jest alarm i te same objawy. Nie zwracam już na to uwagi. Dodam, że nie mam HF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Mam HF i mam dokładnie to samo. Pociągam rano za tylną lewą klamkę, otwieram drzwi i słyszę pyk, tyk, pyk, tyk, pyk, tyk.... ;-) jakby zaraz miało coś wybuchnąć. Mam to od samego początku i olewam.... - pewnie jakieś przekaźniki. p.s. automatyczny postojowy "gwizda" nie "pyka" ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heseme Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 (edytowane) No to uspokoiliście mnie tymi odpowiedziami, w takim razie jeżdze dalej i olewam to pykanie.;-) HF nie mam. Dzięki. Edytowane 26 Lipca 2012 przez heseme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi