Skocz do zawartości

Pukanie przy otwieraniu drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich jako ze jest to moj pierwszy post.Problem dotyczy dziwnego pukania w tylnej czesci samochodu w monencie kiedy otwieram ktorekolwiek drzwi.Pukanie wystepuje przez ok 2 sek sekundy,zamki otwieraja sie normalnie ale to pukanie jest denerwujace.Zaznacze ze jak zamkne i otworze od razu to tego pukania nie wystepuje tylko jak zamkne i nie otwieram przez dluzszy czas.

Czy moze ktos spotkal sie z czyms takim,auto na gwarancji wiec nie ma problemu ale wiadomo jak to w serwisie beda wymyslac ze ten typ tak ma.

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki

P_r_z_e_m_o

Edytowane przez P_r_z_e_m_o

Nie wiem. Zauważam tylko czasami w moim sceniolu drugim, jak otwieram drzwi, szczególnie lewe tylne, to mam taki odgłos podobny do zaciągania hamulca, albo siłownika zamka w klapie bagażnika.

Niestety dzieje się co jakiś czas i przez moment, zazwyczaj to zaskakuje i trudno zlokalizować.

w tych drzwiach miałem zepsuty przycisk zamykania HF, więc nie wiem czy to nie miało powiązania.

(choć byłaby to dziwna zależność)

Obecnie jest wymieniony i jeszcze tego nie zauważyłem. Ale czekam i nasłuchuję.

Ciężko zlokalizować skąd to dochodzi ale wydaje mi się że to coś pyka w tylnym błotniku od strony kierowcy.Może to jakiś przełącznik sam niewiem umówie się do serwisu zobaczymy co powiedzą.

pozdrawiam.

Mam HF i mam dokładnie to samo. Pociągam rano za tylną lewą klamkę, otwieram drzwi i słyszę pyk, tyk, pyk, tyk, pyk, tyk.... ;-) jakby zaraz miało coś wybuchnąć. Mam to od samego początku i olewam.... - pewnie jakieś przekaźniki.

p.s. automatyczny postojowy "gwizda" nie "pyka" ;-)